Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos

Saftig och utsökt är receptet på bräserad gös med brynt fläsk i smörsås. Fisken får en god smak av vitt vin, schalottenlök och smörstekt fläsk. Servera gösen tillsammans med rotmos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna fläsket och bryn det. Skölj och skär gräslöken. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den. Tillsätt vitt vin. Lägg i gösfilén och låt sjuda under lock ca 5 min.
  2. Ta upp fisken och håll den varm. Vispa ner smöret i buljongen. Tillsätt det brynta fläsket och gräslöken.
  3. Servera gösen med smörsås och rotmos.
  4. Rotmos: Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka ca 15 min. Häll av kokvattnet. Värm mjölken. Tillsätt den varma mjölken och matfettet till de kokta rotfrukterna. Mosa grovt och smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g rimmat fläsk
  • 1 msk smör eller margarin (till stekning)
  • 1 knippe gräslök
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 600 g gösfilé
  • 100 g smör (till smörsåsen)
Rotmos
  • 5 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit palsternacka
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan