Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos
Saftig och utsökt är receptet på bräserad gös med brynt fläsk i smörsås. Fisken får en god smak av vitt vin, schalottenlök och smörstekt fläsk. Servera gösen tillsammans med rotmos.
Ingredienser
4 portioner
200 g rimmat fläsk
1 msk smör eller margarin (till stekning)
1 knippe gräslök
2 finhackade schalottenlökar
1 1/2 dl vitt vin
600 g gösfilé
100 g smör (till smörsåsen)
Rotmos
5 potatisar
2 morötter
1 bit rotselleri
1 bit palsternacka
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En av mina absoluta favoriträtter som jag lagar igen och igen! Ser ut och smaker som på restaurang och är dessutom lätt att tillreda. Mums!
Gabrielle
2020-09-07Saknade kålrot i moset!
Johanna
2020-09-05Riktigt Gott, Funkar lika bra med Bacon istället för rimmat fläsk.
Martin
2019-02-23