Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot
Krispiga äppelbitar ger en trevlig kontrast till den mjälla sillen i krämig röra på crème fraiche med smak av pepparrot, dijonsenap och persilja. Mums till midsommar!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
10 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 syrliga äpplen (t ex granny smith)
2 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 msk konc äppeljuice
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl färskriven pepparrot
1 dl hackad persilja
2 krm salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har lagat detta förut ett par gånger. Blir väldigt gott. När jag ser receptet blir jag dock lite förbryllad. Smak av di-senap?? Fanns inte med i receptet. Men jag kan lova att den gör sitt till (i liten mängd). Ska finnas på bordet till midsommar i år igen.
Per-eric
2012-06-15