Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Krispiga äppelbitar ger en trevlig kontrast till den mjälla sillen i krämig röra på crème fraiche med smak av pepparrot, dijonsenap och persilja. Mums till midsommar!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 2 syrliga äpplen (t ex granny smith)
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl färskriven pepparrot
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela, kärna ur och finhacka äpplena.
  2. Blanda alla ingredienser utom sillen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran.
  4. Lägg sillröran i en väl rengjord glasburk och sätt på ett lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen, byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksatt med lite fransk senap och dragon.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(39)