Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Krispiga äppelbitar ger en trevlig kontrast till den mjälla sillen i krämig röra på crème fraiche med smak av pepparrot, dijonsenap och persilja. Mums till midsommar!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
10 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 syrliga äpplen (t ex granny smith)
2 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 msk konc äppeljuice
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl färskriven pepparrot
1 dl hackad persilja
2 krm salt
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen, byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksatt med lite fransk senap och dragon.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har lagat detta förut ett par gånger. Blir väldigt gott. När jag ser receptet blir jag dock lite förbryllad. Smak av di-senap?? Fanns inte med i receptet. Men jag kan lova att den gör sitt till (i liten mängd). Ska finnas på bordet till midsommar i år igen.
Per-eric
2012-06-15