Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
1
Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Krispiga äppelbitar ger en trevlig kontrast till den mjälla sillen i krämig röra på crème fraiche med smak av pepparrot, dijonsenap och persilja. Mums till midsommar!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot

Ingredienser

10 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 syrliga äpplen (t ex granny smith)
2 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
2 msk konc äppeljuice
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl färskriven pepparrot
1 dl hackad persilja
2 krm salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Har lagat detta förut ett par gånger. Blir väldigt gott. När jag ser receptet blir jag dock lite förbryllad. Smak av di-senap?? Fanns inte med i receptet. Men jag kan lova att den gör sitt till (i liten mängd). Ska finnas på bordet till midsommar i år igen.

Per-eric

2012-06-15

Testa liknande recept

Senapssill
Betyg 4 av 5.
139 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödlökssill med balsamvinäger och honung
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lime- och vitlökssill
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättlagad krämig rödbetssill
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga