Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sill med fänkål och dragon

Sill med fänkål och dragon är en sillinläggning med en spännande smakbrytning mellan salt sill, anissmakande fänkål och sötkryddig dragon. En annorlunda sillinläggning som går snabbt att tillaga med 5-minuterssill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och skär den i 2 cm stora bitar.
  2. Ansa, skär bort rotstocken och strimla fänkålen fint. Plocka dragonbladen och hacka dem fint. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  3. Blanda fänkål, dragon och citronskal med crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  4. Vänd ner sillen i crème fraichen. Det går bra att servera sillen direkt men den får mer smak om den får stå över natten.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Surpeme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 1 liten fänkål
  • 1 kruka dragon
  • skal från 1/2 citron
  • 1/2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1193 kJ / 285 kCal