Lättlagad krämig rödbetssill
![Lättlagad krämig rödbetssill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46169/cf_259/lattlagad_kramig_rodbetssill.jpg)
En ljuvligt krämig rödbetssill som är lätt som en plätt att svänga ihop. Med en stavmixer går det dessutom ännu snabbare! Mixa ihop alla ingredienser och klipp ner sillen, ställ i kylskåp och servera den sedan till kokt potatis, smarrigt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
![Lättlagad krämig rödbetssill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46169/cf_259/lattlagad_kramig_rodbetssill.jpg)
Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g) eller färdiglagad kryddsill, t ex löksill
8 hela inlagda rödbetor (à ca 200 g)
2 msk majonnäs
2 dl lätt crème fraiche
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
God smak med rödbetor i sillen men jag mixade rödbetorna för mycket. När jag gör den nästa gång ska jag mixa hälften av betorna och skära hälften i bitar så det blir lite mer tuggmotstånd.
Jessica
2012-01-16