Lättlagad krämig rödbetssill

3
1
Lättlagad krämig rödbetssill

En ljuvligt krämig rödbetssill som är lätt som en plätt att svänga ihop. Med en stavmixer går det dessutom ännu snabbare! Mixa ihop alla ingredienser och klipp ner sillen, ställ i kylskåp och servera den sedan till kokt potatis, smarrigt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Lättlagad krämig rödbetssill

Ingredienser

8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g) eller färdiglagad kryddsill, t ex löksill
8 hela inlagda rödbetor (à ca 200 g)
2 msk majonnäs
2 dl lätt crème fraiche
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Jessica

2012-01-16

God smak med rödbetor i sillen men jag mixade rödbetorna för mycket. När jag gör den nästa gång ska jag mixa hälften av betorna och skära hälften i bitar så det blir lite mer tuggmotstånd.