Lättlagad krämig rödbetssill

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Lättlagad krämig rödbetssill

En ljuvligt krämig rödbetssill som är lätt som en plätt att svänga ihop. Med en stavmixer går det dessutom ännu snabbare! Mixa ihop alla ingredienser och klipp ner sillen, ställ i kylskåp och servera den sedan till kokt potatis, smarrigt!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Lättlagad krämig rödbetssill

Ingredienser

8 portioner
2   förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g) eller färdiglagad kryddsill, t ex löksill
8   hela inlagda rödbetor (à ca 200 g)
2 msk  majonnäs
2 dl  lätt crème fraiche
1   gul lök
1 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

God smak med rödbetor i sillen men jag mixade rödbetorna för mycket. När jag gör den nästa gång ska jag mixa hälften av betorna och skära hälften i bitar så det blir lite mer tuggmotstånd.

Jessica

2012-01-16

Testa liknande recept

Lime- och vitlökssill
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med fänkål och dragon
Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamelliserad citrussill
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med senapskräm och krasse
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Rödlökssill med balsamvinäger och honung
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga