Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lättlagad krämig rödbetssill

En ljuvligt krämig rödbetssill som är lätt som en plätt att svänga ihop. Med en stavmixer går det dessutom ännu snabbare! Mixa ihop alla ingredienser och klipp ner sillen, ställ i kylskåp och servera den sedan till kokt potatis, smarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa rödbetor, majonnäs och crème fraiche i en matberedare eller med stavmixer.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda med rödbetsblandningen. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Vänd ner sillen i rödbetsblandningen. Häll i en väl rengjord burk.
  4. Låt stå i kylen minst 1 dygn före servering så att sillen hinner dra åt sig av smakerna.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: läs ingrediensförteckningen på majonnäsen och byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g) eller färdiglagad kryddsill, t ex löksill
  • 8 hela inlagda rödbetor (à ca 200 g)
  • 2 msk majonnäs
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info