Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Karamelliserad citrussill

Karamelliserad citrussill är en pigg och nyskapande sillinläggning. En fröjd för ögat och läcker för gommen! Den friska och syrliga smaken på sillen blir ett perfekt inslag på julbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp strösocker med vatten och ättika. Låt svalna.
  2. Skölj/tvätta citrusfrukterna väl. Riv skalet fint, utan att det vita kommer med, på rivjärnets fina sida. Rör ner i lagen.
  3. Skala och skär ut hinnfria klyftor (filéer). Skär vår-/salladslöken tunt och grovkrossa pepparn. Vänd ner i lagen.
  4. Skölj sillen. Skär i bitar och lägg i lagen. Ställ i kylen och låt dra 1 dygn.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 apelsiner
  • 2 lime
  • 1 citron
  • 4 vår-/ salladslökar
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 paket 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer