Ostgratinerad kassler med sallad
Låt nostalgin hälsa på! Kasslern gratineras med en crème fraicheblandning och lite ost. Medan den blir klar har du tid över att koka couscous och skära upp lite gurka och sallad. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g kassler
2 dl crème fraiche
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
salt
peppar
2 dl riven ost
4 port couscous eller annat gryn
1 gurka
1/2 kruka sallad (gärna röd/grön)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2940 KJ / 703 kCal
Fett27 g
Salt7 g
Kolhydrater63 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fick godkänt av familjen, men såsen var klent kryddad. Finns godare rätter med kassler.
Therese
2021-01-21Tips, krydda såsen mer! Jag dubblerade sås mängden, extra mycket Paprika pulver, 1 tsk lökpulver, vitlökspeppar, chiliflakes! Sedan adderade jag majs på min sallad och var väldigt gott.
Moa
2021-01-20Jag är inte så förtjust i kassler från start. Men fick i matkassen och gav det ett försök. Creme fraiche röran skar sig och blev grynig. Den enda smak som egentligen kom fram var den väldigt salt kasslern
Stina
2021-01-18Hej Stina! Tråkigt att du inte tyckte det smakade så mycket. Det kan bli så att gratängen flockar sig eftersom kasslern släpper relativt mycket vätska. Hoppas du gillade resten av veckans rätter. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-02