Bourguignon med svarta linser

Betyg 4.7 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Bourguignon med svarta linser

Boeuf bourguignon är riktig klassiker med djupa smaker och en gryta som och sköter sig själv på spisen. Här har vi gjort en vego bourguignon med svarta linser och svamp. Serveras på klassiskt vis tillsammans med potatismos och syltlök.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Bourguignon med svarta linser

Ingredienser

4 portioner
6 steklökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olja eller smör
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
2 dl rödvin
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk japansk soja
2 dl torkade belugalinser

Svampfräs

200 g champinjoner eller valfri svamp
1 vitlöksklyfta
1 msk olja eller smör
salt
svartpeppar

Serveringsförslag

potatismos (se länk i steg 6 för recept)
syltlök

Gör så här

01:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Jättebra recept! Jag hade i lite rökt paprikapulver och lite mer soja än angivet för att få ner sötman från morötterna.

    Jenny

  • Denna var väldigt god! Kommer göra många gånger!

    Christina

  • Är denna maträtt lämplig att frysa in för senare förtäring?

    Johan

    Hej Johan! Själva grytan fungerar bra att frysa och äta senare. Svampfräset är dock godast nylagat. Hälsningar Harriet

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Linsragu med arrabbiata och rödvin
    Betyg 4.3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta arrabiata med linsragu
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bolognese med linser
    Betyg 4.3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad