Bourguignon med svarta linser

Boeuf bourguignon är riktig klassiker med djupa smaker och en gryta som och sköter sig själv på spisen. Här har vi gjort en vego bourguignon med svarta linser och svamp. Serveras på klassiskt vis tillsammans med potatismos och syltlök.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023

Ingredienser
4 portioner
6 steklökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olja eller smör
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
2 dl rödvin
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk japansk soja
2 dl torkade belugalinser
Svampfräs
200 g champinjoner eller valfri svamp
1 vitlöksklyfta
1 msk olja eller smör
salt
svartpeppar
Serveringsförslag
potatismos (se länk i steg 6 för recept)
syltlök
Gör så här
01:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stJättebra recept! Jag hade i lite rökt paprikapulver och lite mer soja än angivet för att få ner sötman från morötterna.
Jenny
Denna var väldigt god! Kommer göra många gånger!
Christina
Är denna maträtt lämplig att frysa in för senare förtäring?
Johan
Hej Johan! Själva grytan fungerar bra att frysa och äta senare. Svampfräset är dock godast nylagat. Hälsningar Harriet
ICA-köket