Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm
Bougatsa är ett grekiskt bakverk gjort på filodeg med en krämig fyllning av mannagryn smaksatt med vanilj. Den frasiga filodegspajen serveras med honung, florsocker och lite kanel på toppen och kan avnjutas såväl varm som kall.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
12 bitar
10 dl mjölk
2 dl mannagryn
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg
150 g smält smör
12 ark filodeg
Topping
florsocker
kanel
honung
För alla
Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Tips
Servera gärna med vaniljglass.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1372 KJ / 328 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein9 g
Kommentarer