Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm

Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
0
Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm

Bougatsa är ett grekiskt bakverk gjort på filodeg med en krämig fyllning av mannagryn smaksatt med vanilj. Den frasiga filodegspajen serveras med honung, florsocker och lite kanel på toppen och kan avnjutas såväl varm som kall.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm

Ingredienser

12 bitar
10 dl  mjölk
2 dl  mannagryn
1 msk  finrivet citronskal
1/2 dl  strösocker
1 msk  vaniljsocker
1/2 tsk  salt
3   ägg
150 g  smält smör
12   ark filodeg

Topping

florsocker
kanel
honung

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Servera gärna med vaniljglass.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1372 KJ / 328 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Topfenstrudel – strudel med kvarg
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostrullar med honung och frukt
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mannagrynsgröt med honung
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasiga lammknyten
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fetaost i filodeg med oliver
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga