Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
2
Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm

Bougatsa är ett grekiskt bakverk gjort på filodeg med en krämig fyllning av mannagryn smaksatt med vanilj. Den frasiga filodegspajen serveras med honung, florsocker och lite kanel på toppen och kan avnjutas såväl varm som kall.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Bougatsa – Filodegspaj med vaniljkräm

Ingredienser

12 bitar
10 dl mjölk
2 dl mannagryn
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg
150 g smält smör
12 ark filodeg

Topping

florsocker
kanel
honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Pudlar på min kommentar. Visar sig att galaktobourreko och bougatsa är typ samma fast man har en sirap med citron eller apelsinsmak på istället som här beskrivs med kanel. Jag trodde de var mer olika! Gott blev det i alla fall. Jag hade inne i ugn kortare än vad det står i receptet (har en effektiv varmluftsugn). Vill man ha en sirap att hälla på kan man koka 1,5 dl socker, 1,5 dl vatten, citronskal från 1 citron och saft från 1/2 citron.

Annika

2024-11-08

Har gjort idag men inte smakat än. Detta är dock recept för Galaktobourreko, inte bougatsa

Annika

2024-11-08

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1372 KJ / 328 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Topfenstrudel – strudel med kvarg
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostrullar med honung och frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filorullar med fetaost och mynta
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mannagrynsgröt med honung
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaost i filodeg med oliver
Betyg 3.4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokos- och mannagrynsgröt med stekt banan
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga