Fetaost i filodeg med oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fetaost i filodeg med oliver

Fetaost i filodeg med oliver är ett bedårande tillbehör som imponerar på gästerna. Du fyller de vackra "korgarna" med en god oströra och garnerar med oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina degen om den är fryst. Lägg en platta filodeg på ett smörgåspapper. Pensla plattan med lite olivolja, lägg på nästa platta och pensla igen. Lägg på den sista plattan. Skär ut degen i bitar ca 8x8 cm. Smörj små ugnssäkra formar med lite olja. Lägg degen i formarna.
  3. Grädda ca 8 minuter. Ta "korgarna" ur formarna och låt kallna på galler.
  4. Mixa fetaosten med yoghurt och olivolja till en crème. Smaka av med ev. salt och peppar.
  5. Spritsa ostkrämen i formarna. Garnera med rivet citronskal, oliver och timjan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på filodegen.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och matyoghurt.

Tips

Finhackade soltorkade tomater i fetaostkrämen är gott.

Ingredienser

Portioner: 18 stycken
  • 3 plattor filodeg
  • olivolja
  • 200 g fetaost
  • 1/2 dl matyoghurt
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • oliver
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1080 kJ / 260 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden