Borsjtj på rester

Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Borsjtj på rester

Borsjtj på rester är en soppa som ursprungligen kommer från Ukraina. Lammkött, rödbetor, morot, rotselleri, lök och kryddpeppar ger soppan en mustig och utsökt smak. Du serverar soppan med en klick gräddfil smaksatt med kryddkrasse eller pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Borsjtj på rester

Ingredienser

4 portioner
600 g  småbitar av lammkött
1 1/2 l  vatten
1 msk  salt
10 cm  purjolök
1   lagerblad
1/2 tsk  timjan
5   kryddpepparkorn
1   köttbuljongtärning
2   små lökar
1   klyfta rotselleri
1   morot
5   rödbetor
3 dl  gräddfil
1   ask kryddkrasse eller lite riven pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lammsylta
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig lammragu
Betyg 2.8 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammlägg på libanesiskt vis
Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetshjärtan med pepparrot- och krassesås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Borsjtj med isterbandssmul och Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga