Borsjtj på rester

7
0
Borsjtj på rester

Borsjtj på rester är en soppa som ursprungligen kommer från Ryssland. Lammkött, rödbetor, morot, rotselleri, lök och kryddpeppar ger soppan en mustig och utsökt smak. Du serverar soppan med en klick gräddfil smaksatt med kryddkrasse eller pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Borsjtj på rester

Ingredienser

4 portioner
600 g småbitar av lammkött
1 1/2 l vatten
1 msk salt
10 cm purjolök
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
5 kryddpepparkorn
1 köttbuljongtärning
2 små lökar
1 klyfta rotselleri
1 morot
5 rödbetor
3 dl gräddfil
1 ask kryddkrasse eller lite riven pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer