Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Borsjtj på rester

Borsjtj på rester är en soppa som ursprungligen kommer från Ryssland. Lammkött, rödbetor, morot, rotselleri, lök och kryddpeppar ger soppan en mustig och utsökt smak. Du serverar soppan med en klick gräddfil smaksatt med kryddkrasse eller pepparrot.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och salt. Lägg i köttet, koka upp och skumma ytan väl under ca 10 minuter.
  2. Hacka purjon grovt och lägg i den tillsammans med kryddor och buljongtärning. Koka sakta ca 45 minuter eller tills köttet känns mjukt.
    Sila buljongen och häll tillbaka den i kastrullen.
  3. Skala och riv lök, selleri, morot och rödbetor. Tillsätt detta i buljongen och koka ca 10 minuter tills grönsakerna känns lagom mjuka.
  4. Servera soppan het. Smaksätt gräddfilen med klippt kryddkrasse eller riven pepparrot och klicka i soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g småbitar av lammkött
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 10 cm purjolök
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk timjan
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 små lökar
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 morot
  • 5 rödbetor
  • 3 dl gräddfil
  • 1 ask kryddkrasse eller lite riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan