Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakade potatishalvor med ansjovis

Duka upp matiga, bakade potatishalvor med ansjovis till mellanmål. Lägg på några oliver och en mumsig röra av purjolök, ansjovis och ost på varje potatis när de nästan bakats klart och servera med en god sallad så fort osten fått fin färg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och torka potatisarna väl. Skär dem på längden till halvor. Ställ potatishalvorna i en ugnssäker form. Pensla ytan med oljan. Baka potatisarna i 225°C, ca 35 min.
  2. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Låt ansjovisen rinna av och hacka den. Blanda purjo, ansjovis och ost. Fördela blandningen på potatisen. Stick ner 3 oliver i blandningen på varje potatis. Gratinera i 250°C, ca 10 min tills ytan fått lite färg. Servera med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bakpotatisar
  • 1 msk olja
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 1 dl riven ost
  • 12 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden