Sotare med ansjovispotatis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Sotare med ansjovispotatis

I det här receptet på sotare med ansjovispotatis saltsteker du strömming och serverar med en läcker och smakrik potatissallad med sparris, dill, lök och ansjovis. Hovmästarsås gör sig även bra till den här rätten!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Sotare med ansjovispotatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg  hel strömming
700 g  potatis
finkornigt havssalt
1   rödlök
1   kruka dill
200 g  fryst, tinad sparris
125 g  ansjovisfiléer + spad
1/2 dl  olivolja
1/2 dl  rödvinsvinäger
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips

Det passar bra att servera lite hovmästarsås vid sidan av.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotare med färskpotatis
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mamma Monicas vitlöksströmming
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotare med citronolja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesamströmming med korianderyoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt strömming med morotssallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga