”Boqerones” på ansjovis

Betyg 3 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
”Boqerones” på ansjovis

Boquerones är detsamma som anjovis i marinad, en klassisk spansk tapas-rätt som här är smaksatt med oliver, dill och citron. Små salta tilltugg som piggar upp smaklökarna!

”Boqerones” på ansjovis

Ingredienser

4 portioner
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
1 rödlök
70 g snack oliver kalamata
2 msk hackad dill
1/2 citron
1 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Lättlagat och gott. Själv gillar jag att ta en rostad skiva surdegsbröd med olivolja lite flingsalt och en sked ”tomatsås med vitlök och olivolja” på brödet sen lägger man på bocarones till detta ett glas mustig rödvin.

    Michael

Näringsvärde per portion

Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett32.9 g
Kolhydrater8.5 g
Protein7.7 g

Testa liknande recept

  • Bakade potatishalvor med ansjovis
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och ansjovisfisk
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås
    Betyg 3 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad torsk med ansjovissås
    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad