”Boqerones” på ansjovis

Betyg 3 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
”Boqerones” på ansjovis

Boquerones är detsamma som anjovis i marinad, en klassisk spansk tapas-rätt som här är smaksatt med oliver, dill och citron. Små salta tilltugg som piggar upp smaklökarna!

”Boqerones” på ansjovis

Ingredienser

4 portioner
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
1 rödlök
70 g snack oliver kalamata
2 msk hackad dill
1/2 citron
1 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Lättlagat och gott. Själv gillar jag att ta en rostad skiva surdegsbröd med olivolja lite flingsalt och en sked ”tomatsås med vitlök och olivolja” på brödet sen lägger man på bocarones till detta ett glas mustig rödvin.

    Michael

Näringsvärde per portion

Energi1516 KJ / 362 kCal
Fett32.9 g
Kolhydrater8.5 g
Protein7.7 g

Testa liknande recept

Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skäddafilé med ansjovis och purjolök
Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sotare med ansjovispotatis
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mjölkfri gubbröra
Betyg 2.2 av 5.123 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tapenademarinerad sparris
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ansjoviswraps
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad