Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök

En perfekt förrätt som passar bra att servera på teskedar – både praktiskt och fint! Baka rotselleriskivor i ugnen och täck sedan med ansjovismajonnäs. Toppa med rostad lök och en nätt dillkvist.

Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök

Ingredienser

8 bufféportioner
1/2   rotselleri
1 msk  olivolja
salt och peppar

Ansjovismajonnäs

1/2   rödlök
1/4   kruka dill
1   burk ansjovisfiléer (à 100 g)
1 dl  majonnäs

Till servering

rostad lök

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök eller gör egen rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Rosta din egen lök
2 gul- eller rödlökar
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl matolja

Skala och skiva löken och blanda dem med majstärkelsen. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i löken i omgångar. När den fått fin färg, lyft upp den med hålslev och låt rinna av och svalna på hushållspapper.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi584 KJ / 139 kCal
Fett13 g
Salt0.7 g
Kolhydrater4 g

Testa liknande recept

Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helgrillad rotselleri och pumpa med schalottensmör
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjovisbrûlée med hasselnötter och dill
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad korv i tunnbröd med rostat rotsellerimos
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rumpstek med ädelostsmör, selleri- och päronsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad rotselleri med smörsås och pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga