Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök

En perfekt förrätt som passar bra att servera på teskedar – både praktiskt och fint! Baka rotselleriskivor i ugnen och täck sedan med ansjovismajonnäs. Toppa med rostad lök och en nätt dillkvist.

Ingredienser
8 bufféportioner
1/2 rotselleri
1 msk olivolja
salt och peppar
Ansjovismajonnäs
1/2 rödlök
1/4 kruka dill
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
1 dl majonnäs
Till servering
rostad lök
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök eller gör egen rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Rosta din egen lök
2 gul- eller rödlökar
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl matolja
Skala och skiva löken och blanda dem med majstärkelsen. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i löken i omgångar. När den fått fin färg, lyft upp den med hålslev och låt rinna av och svalna på hushållspapper.
2 gul- eller rödlökar
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl matolja
Skala och skiva löken och blanda dem med majstärkelsen. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i löken i omgångar. När den fått fin färg, lyft upp den med hålslev och låt rinna av och svalna på hushållspapper.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi584 KJ / 139 kCal
Fett13 g
Salt0.7 g
Kolhydrater4 g
Kommentarer