Bönsoppa med tomatquesadillas

En underbart krämig rätt i form av en bönsoppa på vita bönor som serveras tillsammans med krispiga quesadillas. Quesadillas gör du genom att varva ost och skivade tomater och sedan steka dem i olja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
ca 450 - 500 g rotselleri
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk timjan
salt
peppar
Quesadillas
4 tomater
2 dl riven ost
8 små tortillabröd
1 msk olivolja
Gör så här
00:01:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2652 KJ / 634 kCal
Fett21 g
Salt5.44 g
Kolhydrater79 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
3 stBästa soppan! Barn och vuxna älskar den. Halvera mängden rotselleri.
Anders
Jag hade kanske halva mängden rotselleri och la till en grovt hackad gul lök istället, sen använde jag cannelinibönor istället för stora vita. Struntade i vinet och tog en halv pressad citron istället, 7,5 dl vatten och 2,5 dl vispgrädde. Avslutade med att mixa ca 3-4 dl soppa för att behålla lite bitar i slutresultatet. Det blev riktigt gott med vitlöksbröd till. Keep on truckin’
Henrik
Vad ska man ha ugnen till? Varför sätta på den???
Gunilla
Hej Gunilla! Ja det kan man verkligen undra, ber om ursäkt att vi felaktigt skrev dit det. Hälsningar Michelle
ICA-köket