Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bönsalsa med rödlök

Är du, som många andra, en korianderälskare? Då är den här bönsalsan för dig. Den ljuvliga smaken från röda bönor tillsammans med koriander, rödlök och chilisås gör salsan till en succé.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola hastigt av röda bönor med kallt vatten och låt rinna av. Grovhacka bönorna. Skala och finhacka rödlök. Skölj och småtärna bifftomat eller vanliga tomater. Hacka kruka koriander.
  2. Blanda samman olja, chilisås och rödvinsvinäger i en skål. Tillsätt bönor, lök, tomater och koriander. Smaka av med salt och cajennpeppar. Ställ kallt ca 1 timme.

Tips

Passar till: Nötkött,kyckling, kalkon eller hamburgare.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 1 liten rödlök
  • 1 bifftomat eller dubbelt så många vanliga tomater
  • 1/2 kruka koriander
  • 3 msk olja
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 745 kJ / 178 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept