ÖVER 60 MIN | Medel

Klassisk tomatsalsa

Klassisk tomatsalsa, som är enkel att tillaga. Solmogna röda tomater tillsammans med olivolja, lök och basilika är en klassiker och en lyckad kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och halvera tomater. Gröp ut kärnorna, som kan sparas i kylskåpet i en burk med lock och användas i gryta eller soppa.
  2. Tärna tomatköttet smått. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor.
  3. Blanda olivolja med rödvinsvinäger, brun farin, salt och grovmalen svartpeppar i en skål. Vänd ner tomater och lökhack.
  4. Ställ kallt ca 1 timme. Vänd ner strimlad basilika.

Tips

Passar till: Hamburgare, korv, fläsk-och nötkött och kyckling.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk brun farin
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1/2 dl strimlad basilika

Näringsvärde
Per portion

Energi 289 kJ / 69 kCal