Klassisk tomatsalsa
Klassisk tomatsalsa, som är enkel att tillaga. Solmogna röda tomater tillsammans med olivolja, lök och basilika är en klassiker och en lyckad kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
6 portioner
6 tomater
1 liten gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk brun farin strö
1/2 - 1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 dl strimlad basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi289 KJ / 69 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej hej. Kan man på ngt sätt förvara den så att den håller till om ca2 veckor? Kan man frysa in?
Maria
2024-08-01Hej Maria! Om du måste frysa in den, så gör den klar förutom att blanda ner vitlök, lök och basilika. Det kan du göra när du tinar upp den och ska servera. Då blir det godast. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-04God och enkel salsa, passade mycket bra till hamburgare.
Peter
2023-09-07Ska strax köra detta recept, men ska få lite värme å sen tillsluta , så blir det ett vaccum , tomat å chili odlingen ska sparas, tack för ett bra recept
Magnus
2021-08-19