Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rajas con Quesa

Rajas con Quesa är en ugnsgratinerad maträtt från Mexico med poblanochilifrukter, lök och överst ett lager av crème fraiche och fetaost. Detta vegetariska recept tillagar du relativt enkelt och tillagningstiden är över 60 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Rosta de hela chilifrukterna i ca 20 minuter tills skinnet får svarta fläckar. Vänd dem ofta under rostningen. Lägg dem därefter i en plastpåse som försluts och viras in i en handduk. Låt dem ligga och "svettas" i minst en halvtimme - upp till 6 timmar går bra, ju längre desto bättre.
  3. Skala chilifrukterna. Rensa dem, både på frön och fröhållare. Skär dem därefter i strimlor, ett par centimeter breda (dessa strimlor kallas "rajas").
  4. Skala och skiva löken grovt. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller kastrull och stek löken tills den är genomskinlig. Lägg i chilifrukten och stek ytterligare en stund tills den mjuknat något.
  5. Häll över vattnet och mjölken. Salta och peppra och koka upp. Om man använder paprikor i stället för poblano och ändå vill ha rätten lite stark kan man nu tillsätta kajennpeppar. Låt sjuda.
  6. Ta av värmen när chilin/paprikan är helt mjuk, efter ca 15 minuter. Lägg över blandningen på ett ungssäkert serveringsfat.
  7. Bre över crème fraiche, utan att blanda. Strö över osten. Täck och gratinera i 225ºC i 10 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, mjölk och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havre baserad mjölkersättningsprodukt, uteslut fetaosten eller byt till mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg poblanochilifrukter eller gröna paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl mjölk
  • vitpeppar
  • salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 75 g fetaost (queso fresto)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 749 kJ / 179 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept