Bönsallad med lönnsirap och chèvre

6
5
Bönsallad med lönnsirap och chèvre

Fantastiskt mumsig sallad med många goda smaker! Kidneybönor, haricots verts, salladslök och körsbärstomater är några av de väl sammansatta ingredienserna i denna sallad. Lönnsirapen och chèvren passar utmärkt i bönsalladen och ger en krämig touch.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Bönsallad med lönnsirap och chèvre

Ingredienser

8 portioner
250 g haricots verts (bönor)
1 knippe salladslök
200 g körsbärstomater
2 dl persilja
2 msk grov skånsk senap
2 msk lönnsirap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1 burk kidneybönor (à ca 400 g)
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
salt och peppar
200 g chèvre

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt chèvreosten mot tofu.

Gör så här

Tips

Passar bra till skinka och lax.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Karin

2010-11-27

Jättegod sallad! Blev genast en klassiker på julbordet. Uppskattad av alla, inte bara av familjens tre vegetarianer

Charlotta

2007-12-16

Fantastiskt god sallad som gjorde succé som grönt inslag på förra årets julbord. Naturligtvis är den redan en självskriven del av vår jultradition och den fick gästspela till påsk också.

Kerstin

2007-05-12

Jättegod sallad, matig och bra. Har även bytt ut chevren mot fetaost som fungerade bra.

Näringsvärde per portion

Energi 1780 KJ / 420 kCal
Läs mer om näringsvärden