Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Bönsallad med lönnsirap och chèvre

Fantastiskt mumsig sallad med många goda smaker! Kidneybönor, haricots verts, salladslök och körsbärstomater är några av de väl sammansatta ingredienserna i denna sallad. Lönnsirapen och chèvren passar utmärkt i bönsalladen och ger en krämig touch.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka haricots vertsen mjuka. Häll av dem och skölj snabbt i kallt vatten.
  2. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Hacka persiljan.
  3. Blanda senap, sirap, vinäger och olja i en stor skål.
  4. Lägg i bönor och grönsaker. Vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela chèvren i bitar och tillsätt strax före servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt chèvreosten mot tofu.

Tips

Passar bra till skinka och lax.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 250 g haricots verts
  • 1 knippe salladslök
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 dl persilja
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk kidneybönor (à ca 400 g)
  • 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
  • salt och peppar
  • 200 g chèvreost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1780 kJ / 420 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer