Bönsallad med lönnsirap och chèvre
Fantastiskt mumsig sallad med många goda smaker! Kidneybönor, haricots verts, salladslök och körsbärstomater är några av de väl sammansatta ingredienserna i denna sallad. Lönnsirapen och chèvren passar utmärkt i bönsalladen och ger en krämig touch.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
8 portioner
250 g haricots verts (bönor)
1 knippe salladslök
200 g körsbärstomater
2 dl persilja
2 msk grov skånsk senap
2 msk lönnsirap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1 burk kidneybönor (à ca 400 g)
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
salt
peppar
200 g chèvre
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1780 KJ / 420 kCal
Kommentarer
Jättegod sallad! Blev genast en klassiker på julbordet. Uppskattad av alla, inte bara av familjens tre vegetarianer
Karin
2010-11-27Fantastiskt god sallad som gjorde succé som grönt inslag på förra årets julbord. Naturligtvis är den redan en självskriven del av vår jultradition och den fick gästspela till påsk också.
Charlotta
2007-12-16Jättegod sallad, matig och bra. Har även bytt ut chevren mot fetaost som fungerade bra.
Kerstin
2007-05-12