Potatisgnocchi med broccoli, sardeller och chili
Gnocchi är en form av pasta, men här menar vi den gnocchi som görs på potatis. De blir grunden till denna härliga snabbmiddag på italienska, men tongivande smaksättare som chili, sardeller och vitlök. Blanda med stekt broccoli, flagad mandel och parmesan – gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 broccoli (à 250 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
5 sardellfiléer
1 påse potatisgnocchi (à 500 g)
4 msk rapsolja
2 krm salt
2 krm peppar
2 dl riven parmesan
1 dl rostade flagor av mandel
ev flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2131 KJ / 511 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod, trevlig och lättlagad rätt. Jag bytte sardellerna mot kapris och det funkade fint. De rostade, flagade mandlarna tillför mycket, så hoppa inte över dem. Toppade med brynt smör blandat med lite soja istället för olivolja och balsamico och det blev supergott.
Kristin
2022-11-03