Bönpasta med pesto, bönor och mozzarella

10
0
Bönpasta med pesto, bönor och mozzarella

En god vardagspasta, lätt som en glutenfri plätt att laga! Med krämig pesto och en mumsig blandning på mozzarella, lök och citron får du en smakfull måltid som dessutom är rik på både protein och fibrer.

Skriv ut
Bönpasta med pesto, bönor och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
150 g
haricots verts (bönor)
-
salt
250 g
frysta sojabönor
1
silverlök
2
mozzarella (à 125 g)
1
citron
2 tsk
olivolja
-
svartpeppar
4
port bönpasta fettucine
3 msk
pesto

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ostersättning. Byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2622 KJ / 626 kCal
Fett 31.5 g
Salt 0.85 g
Kolhydrater 19.1 g
Protein 56.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept