Bönpasta med pesto, bönor och mozzarella
En god vardagspasta, lätt som en glutenfri plätt att laga! Med krämig pesto och en mumsig blandning på mozzarella, lök och citron får du en smakfull måltid som dessutom är rik på både protein och fibrer.
Ingredienser
4 portioner
150 g haricots verts (bönor)
salt
250 g frysta sojabönor
1 silverlök
2 mozzarella (à 125 g)
1 citron
2 tsk olivolja
svartpeppar
4 port bönpasta fettucine
3 msk pesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2622 KJ / 626 kCal
Fett31.5 g
Salt0.85 g
Kolhydrater19.1 g
Protein56.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer