Bönpasta med halloumi och grönkål

139
18
Bönpasta med halloumi och grönkål

Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här slänger vi ner den i en härligt krämig pasta. Bönpastan får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Bönpasta med halloumi och grönkål

Ingredienser

4 portioner

Bönpasta med halloumi

20 cm
purjolök
200 g
halloumi
1 dl
rostade, hackade mandlar
3 msk
olivolja
2
rivna vitlöksklyftor
300 g
bönpasta
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
svartpeppar

Grönkål

200 g
skuren grönkål
2 msk
olivolja
2 krm
salt

För alla

Kontrollera innehållet i bönpastan. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet har dubblerats okt 2020.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

139

Kommentarer

Anna

3/2/2021

Klar favoriträtt i min familj! Ganska många moment men går ändå snabbt och är enkelt att laga.

Hanna

1/31/2021

Alla som är skeptiska till veg älskar denna rätt :) Jag brukar använda matgrädde för att få mer sås. Skippar bönpastan och kör vanlig spaghetti ibland också.

Sofie

1/19/2021

Helt okej men struntade i purjolöken och tog dubbelt så mycket créme fraîche efter att ha läst kommentarerna. Nästan så jag tyckte det skulle vara mer ändå för att få det lite krämigare.

Näringsvärde per portion

Energi 3009 KJ / 719 kCal
Fett 57 g
Salt 10 g
Kolhydrater 25 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept