Bönpasta med halloumi och grönkål

174
20
Bönpasta med halloumi och grönkål

Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här slänger vi ner den i en härligt krämig pasta. Bönpastan får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Bönpasta med halloumi och grönkål

Ingredienser

4 portioner

Bönpasta med halloumi

20 cm purjolök
200 g halloumi
1 dl rostade, hackade mandlar
3 msk olivolja
2 rivna vitlöksklyftor
300 g bönpasta
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar

Grönkål

200 g skuren grönkål
2 msk olivolja
2 krm salt

För alla

Kontrollera innehållet i bönpastan. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet har dubblerats okt 2020.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

174

Kommentarer

Ludvig

2022-01-25

Mycket gott, lade till lite citronjuice också!

Anja

2021-04-28

Makalöst gott!!!

Anna

2021-03-02

Klar favoriträtt i min familj! Ganska många moment men går ändå snabbt och är enkelt att laga.

Näringsvärde per portion

Energi 3009 KJ / 719 kCal
Fett 57 g
Salt 10 g
Kolhydrater 25 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden