Grönkålspasta med halloumi

Betyg 4.2 av 5.
198 personer har röstat
24
Grönkålspasta med halloumi

Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här slänger vi ner den i en härligt krämig pasta. Tagliatelle eller bönpasta får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Grönkålspasta med halloumi

Ingredienser

4 portioner

Grönkål

200 g skuren grönkål
2 msk olivolja
2 krm salt
20 cm purjolök
200 g halloumi
1 dl rostade, hackade mandlar
3 msk olivolja
2 rivna vitlöksklyftor
300 g bönpasta eller tagliatelle
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
198 personer har röstat

Kommentarer

Snabblagat men väldigt gott. Hela familjen tycker om den här rätten. Vi brukar ta mer pasta och halloumi, det blir bäst i vår familj med tonårssöner.

Anna

2024-12-03

Mycket gott! Tog 2dl creme fraiche samt pastavatten för krämighet. Ska testa med timjan, paprikapulver el. citron nästa gång. Hade bönpasta till, Fettuccine 🙂

Kristina

2024-10-11

Pumpakärnor gick jättebra istället för mandlar. 🙂

Sara

2023-08-27

Näringsvärde per portion

Energi3009 KJ / 719 kCal
Fett57 g
Salt10 g
Kolhydrater25 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halloumilasagne med grönkål
Betyg 4.3 av 5.
138 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålspesto med valnötter och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Oliv- och tomatpasta med halloumi
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med halloumi, tomat och basilika
Betyg 3.4 av 5.
198 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen linssallad med tahinidressing
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga