Bönpasta med halloumi och grönkål

149
19
Bönpasta med halloumi och grönkål

Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här slänger vi ner den i en härligt krämig pasta. Bönpastan får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Bönpasta med halloumi och grönkål

Ingredienser

4 portioner

Bönpasta med halloumi

20 cm
purjolök
200 g
halloumi
1 dl
rostade, hackade mandlar
3 msk
olivolja
2
rivna vitlöksklyftor
300 g
bönpasta
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
svartpeppar

Grönkål

200 g
skuren grönkål
2 msk
olivolja
2 krm
salt

För alla

Kontrollera innehållet i bönpastan. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bönpasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet har dubblerats okt 2020.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Anja

2021-04-28

Makalöst gott!!!

Anna

2021-03-02

Klar favoriträtt i min familj! Ganska många moment men går ändå snabbt och är enkelt att laga.

Hanna

2021-01-31

Alla som är skeptiska till veg älskar denna rätt :) Jag brukar använda matgrädde för att få mer sås. Skippar bönpastan och kör vanlig spaghetti ibland också.

Näringsvärde per portion

Energi 3009 KJ / 719 kCal
Fett 57 g
Salt 10 g
Kolhydrater 25 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept