Pasta med grönkål och halloumi

Betyg 4.2 av 5.214 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Pasta med grönkål och halloumi

Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här tillagar vi ner den i en krämig pasta. Tagliatelle får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Grönkålspastan upplagd i en lite djupare tallrik.

Ingredienser

4 portioner

Grönkål

200 g skuren grönkål
2 msk olivolja
2 krm salt
20 cm purjolök
200 g halloumi
1 dl rostade, hackade mandlar
3 msk olivolja
2 rivna vitlöksklyftor
300 g tagliatelle
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

28 st
  • Supergott! En riktig familjefavorit hemma hos oss.

    Elin

  • Riktigt gott! Lite pastavatten i grytan så blir det mer krämigt. Så några extra drag med svartpepparkvarnen.

    Pia

  • Riktigt gott. Rostade solrosfrön istället för mandlar. Tog mer creme fraiche än vad som stod på receptet. Jättegott

    Ann-charlotte

Näringsvärde per portion

Energi3009 KJ / 719 kCal
Fett57 g
Salt10 g
Kolhydrater25 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Halloumilasagne med grönkål
    Betyg 4.2 av 5.148 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkålspasta
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oliv- och tomatpasta med halloumi
    Betyg 3.9 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad