Pasta med grönkål och halloumi

Grönkål är förmodligen vinterns bästa grönsak! Här tillagar vi ner den i en krämig pasta. Tagliatelle får även sällskap av knaperstekt halloumi och rostade mandlar som ger härligt crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3009 KJ / 719 kCal
Fett57 g
Salt10 g
Kolhydrater25 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
28 stSupergott! En riktig familjefavorit hemma hos oss.
Elin
Riktigt gott! Lite pastavatten i grytan så blir det mer krämigt. Så några extra drag med svartpepparkvarnen.
Pia
Riktigt gott. Rostade solrosfrön istället för mandlar. Tog mer creme fraiche än vad som stod på receptet. Jättegott
Ann-charlotte
Ni har ändrat det här receptet! Förut var det bönpasta, nu ändrat till vanlig pasta. Varför?
Catarina
Snabblagat men väldigt gott. Hela familjen tycker om den här rätten. Vi brukar ta mer pasta och halloumi, det blir bäst i vår familj med tonårssöner.
Anna
Mycket gott! Tog 2dl creme fraiche samt pastavatten för krämighet. Ska testa med timjan, paprikapulver el. citron nästa gång. Hade bönpasta till, Fettuccine 🙂
Kristina
Pumpakärnor gick jättebra istället för mandlar. 🙂
Sara
Gott! Gillade att det inte var för såsigt, men nästa gång ska jag testa med lite mer kryddor, chili etc. Men gick hem även för skeptisk familj.
Victoria
Mycket gott, lade till lite citronjuice också!
Ludvig
Makalöst gott!!!
Anja