Bönpaella
Bönpaella är en krämig, smakrik och vegetarisk paella med ris, lök, saffran, haricots verts, tomat och bönor. Rätten är snabblagad och smakerna passar till både vardag och fest.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl långkornigt ris
1 pkt saffran (à 0,5 g)
6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 pkt djupfrysta haricots verts (bönor) (à 300 g)
1 burk bönor (à 400 g)
2 tomater
1 tsk gourmetsalt eller hälften så mycket vanligt salt
2 krm grovmald svartpeppar
Till servering
citronklyftor
salladsblad
bröd
Gör så här
Näringsvärdet är beräknat inkl citron, sallad och bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1892 KJ / 452 kCal
Fett6 g
Salt2.46 g
Kolhydrater78 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer