Bönpaella | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönpaella

Bönpaella är en krämig, smakrik och vegetarisk paella med ris, lök, saffran, haricots verts, tomat och bönor. Rätten är snabblagad och smakerna passar till både vardag och fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en traktörpanna. Tillsätt ris och saffran och låt fräsa med ca 2 min.
  2. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 20 min. Blanda ner haricots vertsen när ca 5 min återstår av koktiden.
  3. Spola hastigt av de röda bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner röda bönor och tomater i det färdiga riset. Strö över gourmetsalt och peppar.
  4. Till servering: Servera bönpaellan med citronklyftor, salladsblad och bröd.

Näringsvärdet är beräknat inkl citron, sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 pkt saffran (à 0,5 g)
  • 6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 pkt djupfrysta haricots verts (à 300 g)
  • 1 burk bönor (à 400 g)
  • 2 tomater
  • 1 tsk gourmetsalt eller hälften så mycket vanligt salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
Till servering
  • citronklyftor
  • salladsblad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1892 kJ / 452 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept