Bönotto med torsk och pimiento de padron

Krämig bönotto med torsk och pimiento de padron är en lyxig och lättlagad middag, där stekta padrones ger det lilla extra. Här används mycket peppar, då rätten är inspirerad av den italienska pastan "cacio e pepe". Passar lika bra till vardag som till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
4 portioner
Torsk
1 förp fryst torskrygg (à 420 g)
1 tsk salt
2 msk smör
Bönotto
2 förp kokta vita små bönor t ex cannellinibönor (á ca 390 g)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 citron (2 tsk skal och 1 1/2 msk juice, för 4 port)
80 g finriven parmesan (ca 2 dl, för 4 port)
1 msk smör
1 1/2 tsk mortlad svartpeppar
Pimiento de padron
250 g pimiento de padron
1 msk olja
Gör så här
00:15:00
00:15:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2028 KJ / 494 kCal
Fett27 g
Salt5 g
Kolhydrater21 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Överraskande gott recept! Efter att ha läst äldre kommentarer la jag till ett extra paket med bönor ( totalt ca 700g avrunnen) som var bra för 3 pers. ökade även parmesanen med en tredjedel. Kommer jag att göra fler gånger!
Melanie
2025-03-17Gott! Vi använde Pak choi istället för Padrones som inte gått att köpa på länge. Håller med om att det inte var så stora portioner.
Christina
2025-02-26Stekte röd spetspaprika i het panna istället. Nästa gång tar jag ett paket bönor till, lite lite för 4 pers och jag kommer även dra ner på citronen som blev lite mycket i givna recept-mängden.
Elma katarina
2025-02-05