Bönotto med torsk och pimiento de padron

Krämig bönotto med torsk och pimiento de padron är en lyxig och lättlagad middag, där stekta padrones ger det lilla extra. Här används mycket peppar, då rätten är inspirerad av den italienska pastan "cacio e pepe". Passar lika bra till vardag som till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2025

Ingredienser
4 portioner
Torsk
1 förp fryst torskrygg (à 420 g)
1 tsk salt
2 msk smör
Bönotto
2 förp kokta vita små bönor t ex cannellinibönor (á ca 390 g)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 citron (2 tsk skal och 1 1/2 msk juice, för 4 port)
80 g finriven parmesan (ca 2 dl, för 4 port)
1 msk smör
1 1/2 tsk mortlad svartpeppar
Pimiento de padron
250 g pimiento de padron
1 msk olja
Gör så här
00:15:00
00:15:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2028 KJ / 494 kCal
Fett27 g
Salt5 g
Kolhydrater21 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett recept med mycket bra potential, men faller på mållinjen i basala saker. Använd inte all citronsaft, utan det räcker med hälften. Använd mer bönor och torsk om det ska räcka till 4 pers. Detta är 2 portioner. Skippa smöret om du vill minska på kalorierna men behålla rejält med smak. Jag rekommenderar fiskbuljong istället för kycklingbuljong. Tog mig 1h och inte 30 min från prepp till servering. Men lär jag mig receptet utantill kan jag kanske lyckas få under 30 min.
Erik
2025-08-20Överraskande gott recept! Efter att ha läst äldre kommentarer la jag till ett extra paket med bönor ( totalt ca 700g avrunnen) som var bra för 3 pers. ökade även parmesanen med en tredjedel. Kommer jag att göra fler gånger!
Melanie
2025-03-17Gott! Vi använde Pak choi istället för Padrones som inte gått att köpa på länge. Håller med om att det inte var så stora portioner.
Christina
2025-02-26