Fiskgryta med torskrygg och röd pesto
Laga en ljuvligt värmande och mustig fiskgryta på torsk med tomat, grillad paprika och röd pesto. Denna fiskgryta utan grädde är snabb och enkel. Med stekta pimiento de padron får den dessutom sin unika touch.
Samarbete med:
Royal Greenland
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g grillad inlagd paprika
1 msk olivolja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
4 dl vatten
3 msk röd pesto
400 g torskrygg
1 tsk salt
Tillbehör
1 msk olivolja
200 g pimiento de padron
1 tsk flingsalt
rostat bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi1120 KJ / 266 kCal
Fett14 g
Salt3.69 g
Kolhydrater12 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott, mindre vatten var ett bra tips
Anne-charlotte
2024-02-27Jättegod!! Tog mindre vatten, 2 dl. Vi åt bröd till som doppades i såsen.
Eva
2023-02-16Jätte gott. Tog hälften så mycket vatten.
Mitra
2021-03-28