Fiskgryta med torskrygg och röd pesto

32
4
Fiskgryta med torskrygg och röd pesto

Laga en ljuvligt värmande och mustig fiskgryta på torsk med tomat, grillad paprika och röd pesto. Denna fiskgryta utan grädde är snabb och enkel. Med stekta pimiento de padron får den dessutom sin unika touch.

Skriv ut

Samarbete med:

Fiskgryta med torskrygg och röd pesto

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
300 g
grillad inlagd paprika
1 msk
olivolja
1
förp krossade tomater (à 390 g)
4 dl
vatten
3 msk
röd pesto
400 g
torskrygg
1 tsk
salt

Tillbehör

1 msk
olivolja
200 g
pimiento de padron
1 tsk
flingsalt
-
rostat bröd

För alla

Läs noga innehållet på peston.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfritt: servera med glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Mitra

2021-03-28

Jätte gott. Tog hälften så mycket vatten.

Daniel

2020-07-26

Gott. Räcker med betydligt mindre vatten om du väljer det. Jag byter ut vattnet mot grädde för en mustigare gryta. Servera gärna med ris eller potatis. Går utmärkt att byta ut torsken mot lax.

Hillevi

2020-04-07

Det räcker med 2 dl vatten!

Näringsvärde per portion

Energi 1120 KJ / 266 kCal
Fett 14 g
Salt 3.69 g
Kolhydrater 12 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept