Bönlasagne med spenat och zucchini

Betyg 4.5 av 5.311 personer har röstat
Receptet har 38 kommentarer
Bönlasagne med spenat och zucchini

Vegolasagne med liten arbetsinsats. Blanda ihop bönor, morot, zucchini och spenat. Addera krämig crème fraiche och syrlig och söt tomatsås. Sedan är det bara att börja varva! Bönlasagnen får intressanta texturbrytningar från bönorna, pastan och löken.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Nygräddad lasagne i form med färsk basilika på.

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 zucchini (à ca 300 g)
2 förp bladspenat (à 65 g)
5 dl crème fraiche (34%)
1 förp krossade tomater (à ca 400 g)
2 dl hackad basilika
3 tsk salt
1 tsk nymalen peppar
12 lasagneplattor
50 g riven ost
smör (till formen)

Till garnering

basilika

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

38 st
  • Använde extra creme fraiche i botten och på ovansidan så det blev en god, nyttig och krämig lasagne! 5 poäng av 5 från mig och 4 av 5 från maken. Läckra fiber och vitaminer.

    Ingrid

  • Mmm så gott

    Chérie

  • Kollade inte kommentarerna innan jag lagade, då skulle jag använt mer såsiga grejer, troligen ytterligare 1/2-1 paket krossade tomater. Hade i keso vilket blev gott och mättade bra. Även i vår familj ger detta recept snarare 6-7 portioner om man har lite färsk sallad till. Ett super-recept för att göra av med lite överblivet i grönsakslådan och skafferiet. Jättegott men det beror mycket på osten. Vill man göra receptet smalare ska man nog använda lättcremefraiche än dra ner på osten.

    Monica

  • Hade inte allt för höga förhoppningar på smaken efter att ha sett ingredienserna men wow så god den blev! Denna kommer vi återkomma till

    Johanna

  • Vi byter ut hälften av creme fraichen mot en förpackning Rydbergs vitlökssås. Hur gott som helst! Vi slåss om matlådorna 😃

    Lena

  • Min favoritlasagne! Jag blandar alla ingredienser i en gryta och värmer på först.

    Ellen

  • Omtyckt av familjen, kommer att göra den igen. Hade fetaost uppepå med creme fraiche o ost.

    Anette

  • Supergott, enkelt och perfekt som lunchmat att värma i mikron.

    Catarina

  • 3 tsk salt var lite väl, 1.5-2 tsk hade räckt gott och väl. Annars riktigt god! Stek zucchinin, löken och morötterna så höjer man det en nivå ytterligare!

    Axel

  • Gott och enkelt! Ta en stor lasagneform och krydda gärna lite extra.

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi4198 KJ / 1003 kCal
Fett53 g
Salt6.75 g
Kolhydrater87 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Bönor med sting
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bönsallad med pinjenötter
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paj med rökt kalkon och mâchesallad
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad