Bönlasagne med spenat och zucchini

Vegolasagne med liten arbetsinsats. Blanda ihop bönor, morot, zucchini och spenat. Addera krämig crème fraiche och syrlig och söt tomatsås. Sedan är det bara att börja varva! Bönlasagnen får intressanta texturbrytningar från bönorna, pastan och löken.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 zucchini (à ca 300 g)
2 förp bladspenat (à 65 g)
5 dl crème fraiche (34%)
1 förp krossade tomater (à ca 400 g)
2 dl hackad basilika
3 tsk salt
1 tsk nymalen peppar
12 lasagneplattor
50 g riven ost
smör (till formen)
Till garnering
basilika
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4198 KJ / 1003 kCal
Fett53 g
Salt6.75 g
Kolhydrater87 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde extra creme fraiche i botten och på ovansidan så det blev en god, nyttig och krämig lasagne! 5 poäng av 5 från mig och 4 av 5 från maken. Läckra fiber och vitaminer.
Ingrid
2025-08-03Mmm så gott
Chérie
2025-06-28Kollade inte kommentarerna innan jag lagade, då skulle jag använt mer såsiga grejer, troligen ytterligare 1/2-1 paket krossade tomater. Hade i keso vilket blev gott och mättade bra. Även i vår familj ger detta recept snarare 6-7 portioner om man har lite färsk sallad till. Ett super-recept för att göra av med lite överblivet i grönsakslådan och skafferiet. Jättegott men det beror mycket på osten. Vill man göra receptet smalare ska man nog använda lättcremefraiche än dra ner på osten.
Monica
2025-05-27