Bönlasagne

Är lasagne den perfekta vardagsrätten? Vi tror det! Här kommer en vegovariant med vita bönor och paprika i krossade tomater, varvat med aubergineskivor och färska lasagneplattor och smakrik ost.

Ingredienser
4 portioner
1 aubergine i 1 cm tjocka skivor på längden
2 - 3 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 stora hackade vitlöksklyftor
1 röd paprika i bitar
500 g krossade tomater
1 msk grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 tsk honung
2 tsk torkad basilika
2 dl växtbaserad crème fraiche (eller vanlig crème fraiche)
1 förp små vita bönor (à 290 g)
1 krm peppar
1 paket färska lasagneplattor
2 dl riven ost (gärna smakrik)
Gör så här
00:15:00
00:15:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2048 KJ / 490 kCal
Fett20 g
Salt2.3 g
Kolhydrater56 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Som Jenny säger, behövs extra ingredienser. Tog dubbla mängden bönor och nästa gång två auberginer. Kryddade också extra. Men gott!
Sara
2025-05-10Dubbla mängden ingredienser (förutom lasagneplattor) för att det ska räcka för fyra personer. Om man följer receptet som det är räcker det till två portioner. God och enkel rätt. Ny favorit.
Jenny
2024-09-28Är ett återkommande recept som vi ofta använder. Även om vi ska bjuda på mat så tar vi detta ibland och det blir alltid uppskattat. Ofta frågas det om receptet. Jag kompletterar ofta med oregano och timjan till tomatsåsen för extra god smak.
Eric
2023-07-15