Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Soppgryta alla Famiglia

En mustig och god soppgryta alla Famiglia som har kort tillagningstid passar perfekt stressiga dagar. Låt grytan koka ihop och få hetta av chilipeppar innan du rör i matiga bönor och serverar med rostat italienskt lantbröd i sopptallriken.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skölj och skär squash och aubergine i ca 2 cm stora kuber. Skölj och tärna tomaterna.
  2. Värm oljan i en gryta stor nog för soppa. Fräs alla grönsaker glansiga utan att de tar färg. Häll på buljong och krossade tomater. Krydda med salt, hot chilipeppar, svartpeppar, krossade vitlöksklyftor. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Rör ner väl avrunna sköljda röda bönor. Hetta upp. Servera med rostat italienskt lantbröd i skivor som läggs i sopptallriken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 liten squash
  • 1/2 aubergine
  • 3 tomater
  • 2 msk olja
  • 4 dl buljong (tärning + vatten)
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk hot chilipeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 burk röda bönor (à ca 400 g)
  • italienskt lantbröd
Lägg till i inköpslistan