Böngryta med persiljesmetana
En värmande gryta är sällan fel, och här är den dessutom fullproppad med godsaker! Eller vad sägs om paprika, borlottibönor, svarta bönor och rödlök. Samt lite sambal oelek för att få in lite hetta till rätten. Till detta äter du även en len persiljesmetana och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Böngryta
1 rödlök
2 gula paprikor
2 msk olivolja
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
1/2 dl tomatpuré
1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
1 förp kokta borlottibönor (à 380 g)
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
salt
peppar
Persiljesmetana
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2762 KJ / 657 kCal
Fett33 g
Salt2.6 g
Kolhydrater68 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer