Gryta på älgkött och stark korv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gryta på älgkött och stark korv

Med sina mustiga smaker och rika färger blir älggrytan med stark korv och rimmat sidfläsk en favorit på middagsbordet! Grytan på älgkött kryddas med bland annat schalottenlök och sambal oelek. Stark korv och rimmat sidfläsk bidrar med extra sälta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i bitar samt strimla sidfläsket.
  2. Bryn kött och fläsk i omgångar i en stor gryta eller kastrull med olja på hög värme.
  3. Skala och hacka löken, skala och skiva morot och blekselleri.
  4. Sänk värmen på köttet och tillsätt lök, vitlök, morötter och blekselleri. Fortsätt att fräsa i ca 5 minuter.
  5. Skiva korven samt strimla soltorkade tomater.
  6. Tillsätt buljong, vinäger, korv och soltorkade tomater i grytan. Låt sakta koka upp. Skumma väl och tillsätt lagerblad, salvia och sambal oelek. Låt sjuda under lock ca 1 timme eller tills köttet är mört.
  7. Låt bönorna rinna av och skölj dem. Tillsätt dem i grytan och smaka av med salt och peppar, gärna från kvarnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g grytbitar av älgkött
  • 250 g rimmat sidfläsk
  • 3 msk olja
  • 5 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 små morötter
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 7 dl köttbuljong
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 300 g kryddig korv i skivor (kabanoss eller chorizo)
  • 6 soltorkade tomater
  • 2 lagerblad
  • 2 msk färsk hackad salvia
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 burk stora vita bönor (à 400 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan