Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsgryta

Har du ont om tid om vardagarna så är denna snabblagade färsgryta en lysande måltid. Ett mycket gott och enkelt recept som går hem hos alla i familjen. Gör din gryta på köttfärs, bönor och morötter och sätt lite smak med sambal oelek.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök. Fräs den i olja.
  2. Smula i köttfärsen. Låt den bryna lätt.
  3. Skala och tärna morötterna. Lägg i tärningarna
  4. Häll på de vita bönorna i grytan. Låt småkoka på medelvärme i ca 10 minuter. Krydda med sambal oelek och salt.
  5. Till servering: Servera grytan med blandad sallad och vitt lantbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 2 morötter
  • 2 burkar vita bönor i tomat (à 400 g)
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
Till servering
  • blandad sallad
  • vitt lantbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB