Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Böngryta med korv

Ett kryddigt recept på en mättande böngryta med korv. Du gör denna mustiga gryta av bland annat lök, sermska och bönor. Servera med ris och en fräsch sallad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka löken. Skär korven i slantar.
  3. Fräs löken i oljan i en stekpanna 2-3 minuter. Tillsätt korven och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  4. Blanda i vita bönor, krossade tomater och sambal. Låt koka 2-3 minuter.
  5. Smaksätt grytan med persilja, salt och peppar. Servera med ris eller annat gryn och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. Välj ev annan korv som passar. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller gryn
  • 1 gul lök
  • 480 g sremska
  • 1 msk olja
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 420 g)
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1/2 tsk sambal oelek (ev mer efter smak)
  • 2 msk persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3235 kJ / 773 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer