Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkpasta med het tomatsås

Enkel och nyttig pastarätt med hemmagjord tomatsås med fänkål och räkor i överraskar med att så få ingredienser kan ge en så mustig sås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och hacka vitlöken. Ansa och skiva fänkålen tunt.
  4. Fräs vitlök och fänkål i oljan i en stekpanna. Rör i sambal oelek och tomater. Låt koka ca 5 minuter och lägg sedan i räkorna. Låt räkorna bli varma.
  5. Servera räksåsen med pastan.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g räkor utan skal
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkål
  • 1/2 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 500 g krossade tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1660 kJ / 397 kCal