Räkpasta med het tomatsås
Enkel och nyttig pastarätt med hemmagjord tomatsås med fänkål och räkor i överraskar med att så få ingredienser kan ge en så mustig sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g räkor utan skal
4 port pasta (gärna penne)
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
1/2 msk olja
1 tsk sambal oelek
500 g krossade tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1660 KJ / 397 kCal
Fett4.8 g
Kolhydrater54.2 g
Protein30 g
Kommentarer
Mycket gott! Ökade på sambal en aning, så en rågad tesked, och lite riven parmesan samt salt och peppar vid servering.
Christian
2023-06-18En favorit! Vi kryddar på lite extra med mer sambal och även lite örtsalt eftersom rättan annars lätt blir lite trist.
Erik
2014-03-06En förvånande god rätt som åts av både stora och små i familjen, trots att det var en del hetta (sjuåringen tillägger här bredvid mig "och starkt") Familjens medelbetyg blir 3,5 av 5 möjliga. :-) Vi gjorde rätten precis som den var i receptet, med skillnad att vi använde fänkålsfrön istället för hel fänkål.
Per
2012-11-28