Böngryta med haricots verts
Denna mustiga helvegetariska gryta med haricots verts och vita bönor får karaktär av fyllig tomatsås med sting av sambal oelek och sötma av honung. Servera med couscous och en klick sval gräddfil.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 morötter
2 msk olja
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 msk honung
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 förp haricots verts (bönor) (à 250 g)
1 burk vita bönor (à 400 g)
Till servering
couscous eller ris
gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl couscous och gräddfil.
Energi2358 KJ / 563 kCal
Fett10 g
Salt1.87 g
Kolhydrater89 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej vegetarisk gryta fast jag kommer nog inte laga den igen.
Maria
2006-11-23Jättegott och lättlagat. Jag hade även i 2 vitlöksklyftor.
Annika
2006-03-25Ett supersmarrigt vegetariskt recept. Något av en smakupplevelse enligt hela familjen.
Charlotta
2005-02-10