Bönfrittata med oliver och oregano

8
1 Klimatsmart
Bönfrittata med oliver och oregano

En härlig frittata sprängfylld med smak! Svartkålsmixen fräses i pannan, och blandas sedan med oreganon och paprikan innan de hälls i en ugnssäker form. De uppvispade äggen samt bönorna hälls sedan i formen, och allt lagas ihop i ugnen. För att addera ännu mer smak strös oliver och mild mâchesallad över rätten!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Bönfrittata med oliver och oregano

Ingredienser

4 portioner
1 msk
smör
12
ägg
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
2
förp stora vita bönor (à 380 g)
1
förp grillad paprika (à 200 g)
125 g
svartkålsmix eller svartkål
1 msk
olivolja
1
kruka oregano
1
förp gröna oliver (à 300 g)
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matfettet mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Katarina

5/25/2018

Vi föll inte alls för denna, torr och ganska smaklös tyvärr

Näringsvärde per portion

Energi 2193 KJ / 523 kCal
Fett 32 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 21 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept