Bönfrittata med oliver och oregano
En härlig frittata sprängfylld med smak! Svartkål fräses i pannan, och blandas sedan med oreganon och paprikan innan de hälls i en ugnssäker form. De uppvispade äggen samt bönorna hälls sedan i formen, och allt lagas ihop i ugnen. För att addera ännu mer smak strös oliver och mild mâchesallad över rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018
Ingredienser
4 portioner
1 msk smör
12 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 förp stora vita bönor (à 380 g)
1 förp grillad paprika (à 200 g)
10 cm purjolök
125 g skuren grön- eller svartkål
1 msk olivolja
1 kruka oregano
1 förp gröna oliver (à 300 g)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2193 KJ / 523 kCal
Fett32 g
Salt3.5 g
Kolhydrater21 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi föll inte alls för denna, torr och ganska smaklös tyvärr
Katarina
2018-05-25