Bönfrittata med oliver och oregano

Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
1Klimatsmart
Bönfrittata med oliver och oregano

En härlig frittata sprängfylld med smak! Svartkål fräses i pannan, och blandas sedan med oreganon och paprikan innan de hälls i en ugnssäker form. De uppvispade äggen samt bönorna hälls sedan i formen, och allt lagas ihop i ugnen. För att addera ännu mer smak strös oliver och mild mâchesallad över rätten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Bönfrittata med oliver och oregano

Ingredienser

4 portioner
1 msk smör
12 ägg
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 förp stora vita bönor (à 380 g)
1 förp grillad paprika (à 200 g)
10 cm purjolök
125 g skuren grön- eller svartkål
1 msk olivolja
1 kruka oregano
1 förp gröna oliver (à 300 g)
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Vi föll inte alls för denna, torr och ganska smaklös tyvärr

Katarina

2018-05-25

Näringsvärde per portion

Energi2193 KJ / 523 kCal
Fett32 g
Salt3.5 g
Kolhydrater21 g
Protein33 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bacon- och sveciakorv med stuvad svartkål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfritatta med grönkål och svartkål
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkålspasta med gorgonzola och syrlig tomatsallad
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Höstsallad med bönor och äpple
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brännvinsostpaj med svartkål
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga