Quinoaburgare med sötpotatisfrites | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Quinoaburgare med sötpotatisfrites

Om du bara ska laga en måltid den här veckan så måste det bli den här! En vegetarisk quinoaburgare som tillsammans med sötpotatisfrites och coleslaw blir en riktig smaksensation. Kanske får den till och med barnen att vilja äta mer grönt?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga quinoaburgarna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fries: Skala och skär sötpotatisen i långa 1 cm breda stavar och lägg i en 3 l plastpåse. Tillsätt majsstärkelsen, täpp till änden av påsen och skaka runt sötpotatisen tills alla fått stärkelse på sig. Tillsätt olivolja salt och peppar, skaka runt och stjälp därefter ut sötpotatisen på en ugnsplåt. Baka av i ugnen 25-35 minuter, vänd dem gärna i halvtid. 
  4. Coleslaw: Blanda majonnäs med yoghurt, dijonsenap, örtsalt och tabasco i en större bunke. Tillsätt de strimlade grönsakerna, purjolök, persilja och vänd runt. Ställ åt sidan till servering. 
  5. Till servering: Servera quinoaburgarna med sötpotatisfrites, coleslaw och dina favorit tillbehör t ex. hamburgerbröd, tomater, salladsblad, picklad lök, majonnäs, chilisås eller ketchup.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättnings produkt.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket mix till quinoaburgare (à 200 g)
Sötpotatis fries
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk majsstärkelse
  • 4 msk olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar
Coleslaw
  • 3/4 dl majonnäs
  • 2 msk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 1/4 tsk tabasco
  • ca 150 g strimlad rödbeta
  • ca 300 g strimlad rödkål
  • 5 cm strimlad purjolök
  • hackad persilja
Till servering
  • hamburgerbröd
  • tomater
  • salladsblad
  • picklad lök
  • majonnäs
  • chilisås eller ketchup
Lägg till i inköpslistan