Quinoaburgare med sötpotatisfrites
Om du bara ska laga en måltid den här veckan så måste det bli den här! En vegetarisk quinoaburgare som tillsammans med sötpotatisfrites och coleslaw blir en riktig smaksensation. Kanske får den till och med barnen att vilja äta mer grönt?
Ingredienser
4 portioner
1 paket mix till quinoaburgare (à 200 g)
Sötpotatis fries
800 g sötpotatis
2 msk majsstärkelse
4 msk olivolja
havssalt
svartpeppar
Coleslaw
3/4 dl majonnäs
2 msk yoghurt
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk örtsalt
1/4 tsk tabasco
ca 150 g strimlad rödbeta
ca 300 g strimlad rödkål
5 cm strimlad purjolök
hackad persilja
Till servering
hamburgerbröd
tomater
salladsblad
picklad lök
majonnäs
chilisås eller ketchup
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Birgitta! E415 är Xantangummi och används som förtjockningsmedel (glutenfri). Den kan förekomma i majonnäs, så läs ingrediensförteckningen före köp. Annars gäller vårt För alla-tips framförallt majonnäs kopplat till mjölkproteinallergi, då en del majonnäser kan innehålla mjölk. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-03Måste pröva, verkar väldigt gott! Tack för rådet kontrollera majonäsen ? Varför - kan den innehålla E 415 som jag reagerar på ?
Birgitta
2017-01-29Ser gott ut. Intressant alternativ. Ska testa.
Willy
2017-01-27