Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra

En riktigt god och saftig lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på kidneybönor som mixas med solroskärnor, ägg och havregryn. Smeten får smak av parmesan och rökt paprikapulver. Servera i hamburgerbröd med krämig avokadoröra och krispig rödkål!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Ingredienser
4 portioner
Picklad rödkål
400 g rödkål
1/2 dl ättika (12%)
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 krm salt
Bönburgare
2 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
2 rivna vitlöksklyftor
1 dl solroskärnor
1 ägg
1 dl havregryn
1/2 dl potatismjöl eller majsstärkelse
1 dl finriven parmesan
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja (till stekning)
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
Avokadoröra
2 mogna avokador
1/2 kruka hackad koriander
2 tsk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Gör så här
00:15:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3530 KJ / 843 kCal
Fett38 g
Salt4.53 g
Kolhydrater80 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte torra och håller formen bra. Ös på med mer av kryddor som vanligt är Icas recept mesiga när det gäller smaken
Anna
2025-08-03Smaklöst och torrt, tyvärr. Ska prova utan potatismjöl, något är fel med ingredienserna. Ge gärna tipps, jag äter gärna en god vegetariskt burgare.
Mikael
2025-02-28Supergott! Vi hade ugnsbakade potatisklyftor till istället för hamburgerbröd. Funkade finfint!
Maria
2024-05-29