Bönburgare i bröd med pimiento de padron och rostad majs
En burgare i veckan är bra för magen! Tänker vi i alla fall. Här är ett enkelt recept på hemmagjorda bönburgare som serveras med picklad rödlök, grönsaker i ugn och sallad. Och så hamburgebröd förstås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2023
Ingredienser
4 portioner
Picklad rödlök
1 rödlök
1/2 msk ättiksprit (12%)
1 tsk strösocker
1 krm salt
1 msk vatten
Bönburgare
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
skal och saft av 1 lime
1 förp bulgurmix (à 220 g)
1 msk tomatpuré
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 dl riven ost
2 msk ströbröd
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja
Ugnsgrönsaker
4 förkokta majskolvar
100 g pimiento de padron
1 msk olja
Tillbehör
1 huvudsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
8 hamburgerbröd
1 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3594 KJ / 859 kCal
Fett34 g
Salt3.7 g
Kolhydrater104 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott! Fick detta i matkassen för ett år sedan och hade sett fram emot detta. Tyvärr var det inte pimiento de padron med denna gång,utan 5 st pyttesmå snackpaprikor-otroligt dåligt byte,inte alls samma smak
Alexandra
2023-02-18gjorde rhode iland av majonäsen. Bönfärsen höll inte ihop ordentlig och jag har nog för dålig mixer för bulguren gick som inte sönder. Det var jättegott ändå men kanske lite små burgare till bröden vi fick i matkassen. Hade gärna haft lite strips från airfryern också.
Anne-lie
2023-02-18Faller sönder går inte att steka burgare av smeten.
Camilla
2022-04-25