Bönburgare i bröd med pimiento de padron och rostad majs

3
1 Klimatsmart
Bönburgare i bröd med pimiento de padron och rostad majs

En burgare i veckan är bra för magen! Tänker vi i alla fall. Här är ett enkelt recept på hemmagjorda bönburgare som serveras med picklad rödlök, grönsaker i ugn och sallad. Och så hamburgebröd förstås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2021

Bönburgare i bröd med pimiento de padron och rostad majs

Ingredienser

4 portioner

Picklad rödlök

1
rödlök
1/2 msk
ättiksprit (12%)
1 tsk
strösocker
1 krm
salt
1 msk
vatten

Bönburgare

1
förp kokta kidneybönor (à 380 g)
skal och saft av 1
lime
1
förp bulgurmix (à 220 g)
1 msk
tomatpuré
1/2 tsk
chilipulver
1/2 tsk
spiskummin
1/2 tsk
salt
1 dl
riven ost
2 msk
ströbröd
1/2
påse salladslök (à 125 g)

Ugnsgrönsaker

4
förkokta majskolvar
100 g
pimiento de padron
1 msk
olja

Tillbehör

1
huvudsallad
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1 dl
majonnäs
8
hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.  
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Värm gärna hamburgerbröden en kort stund i ugnen på eftervärmen.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Sara

2021-09-23

Helt ok

Näringsvärde per portion

Energi 3594 KJ / 859 kCal
Fett 34 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 104 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept