Bönburgare i bröd med pimiento de padron och rostad majs

17
2 Klimatsmart
Bönburgare i bröd med pimiento de padron och rostad majs

En burgare i veckan är bra för magen! Tänker vi i alla fall. Här är ett enkelt recept på hemmagjorda bönburgare som serveras med picklad rödlök, grönsaker i ugn och sallad. Och så hamburgebröd förstås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022

Bönburgare i bröd med pimiento de padron och rostad majs

Ingredienser

4 portioner

Picklad rödlök

1 rödlök
1/2 msk ättiksprit (12%)
1 tsk strösocker
1 krm salt
1 msk vatten

Bönburgare

1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
skal och saft av 1 lime
1 förp bulgurmix (à 220 g)
1 msk tomatpuré
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 dl riven ost
2 msk ströbröd
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja

Ugnsgrönsaker

4 förkokta majskolvar
100 g pimiento de padron
1 msk olja

Tillbehör

1 huvudsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 dl majonnäs
8 hamburgerbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.  
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Värm gärna hamburgerbröden en kort stund i ugnen på eftervärmen.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Camilla

2022-04-25

Faller sönder går inte att steka burgare av smeten.

Sara

2021-09-23

Helt ok

Näringsvärde per portion

Energi 3594 KJ / 859 kCal
Fett 34 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 104 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden