Bönburgare med karamelliserad lök
Äntligen burgare! Blanda bönor, hasselnötter, bulgurmix, ägg och lite kryddor innan du formar smeten till burgare och steker dem. Tillbehören, som vi tycker borde vara obligatoriska, är avokado och mumsig karamelliserad lök. Självklart är det lite potatis till också!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020
Ingredienser
4 portioner
600 g potatisar
1 msk olja
salt
peppar
Lök
2 röda lökar
2 msk smör
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
Burgare
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 tsk paprikapulver
1/2 dl rostade hasselnöt
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 tsk chiliflakes
220 g bulgurmix med gröna linser
1 ägg
1 msk majsstärkelse
Till stekning
3 msk ströbröd
1 msk olja
1 bifftomat
1/2 kruka krispsallad
2 avokador
4 hamburgerbröd (gärna bistro brioche)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3410 KJ / 815 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater88 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag har gjort dessa burgare många gånger men fick höra när jag var på ICA att bulgurmixen utgått ur sortimentet. Vad kan man använda istället? /Annika
Annika
2023-10-15Riktigt god bönburgare! Pricken över i var den karamelliserade löken till. Och vi gjorde även som det stod i tipset att ha majonnäs och jalapeños till. Det passade väldigt bra. Utan majonnäsen kunde det bli lite torrt.
Åsa
2020-04-18