Bönburgare med coleslaw och avokado
Smakfulla burgare gjorda av bönor, ströbröd och kokt potatis, kryddade med spiskummin och chilipulver. Till burgarna tillagar du en coleslaw av rödlök, morötter och matyoghurt. Servera mellan hamburgerbröd med en grönsallad och mosad avokado.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
4 stora eller 8 små
Bönbiffar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk smör (till stekning)
1 burk bönor eller blötlagda och kokta bönor, t ex black eye-bönor (1 burk bönor à 400 g motsvarar 4 dl blötlagda och kokta bönor)
2 kokta potatisar
2 msk ströbröd
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 msk olja (till stekning)
1/2 msk smör (till stekning)
Coleslaw
1 morot
150 g rödkål
1 dl matyoghurt
1 1/2 msk citronjuice
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
hamburgerbröd (gärna fullkornsbröd)
grönsallad
2 mosade avokador
1 tomat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är per st räknat på stor burgare.
Energi2596 KJ / 621 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går burgarna att frysa när dom stekta?
Madeleine
2023-03-09Hej Madeleine! Ursäkta sent svar. Vi har inte provat frysa in dem och är lite tveksamma till att de skulle vara lika goda efter de har varit frysta. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Otroligt goda burgare! Jag serverade mina med en LCHFbrödskiva istället för hamburgerbröd. Hur gott som helst!
Anna
2013-05-31Gott. Det tog lite tid att laga men det var mödan värt. Låt biffarna ligga länge så de får en hård yta innan du vänder dem så bör det gå bra.
Charlotte
2011-05-23