Smakfulla burgare gjorda av bönor, ströbröd och kokt potatis, kryddade med spiskummin och chilipulver. Till burgarna tillagar du en coleslaw av rödlök, morötter och matyoghurt. Servera mellan hamburgerbröd med en grönsallad och mosad avokado.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2009
Kontrollera noga innehållet i hamburgerbrödet och ströbrödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsberäkningen är per st räknat på stor burgare.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Anna
2013-05-31Otroligt goda burgare! Jag serverade mina med en LCHFbrödskiva istället för hamburgerbröd. Hur gott som helst!
Charlotte
2011-05-23Gott. Det tog lite tid att laga men det var mödan värt. Låt biffarna ligga länge så de får en hård yta innan du vänder dem så bör det gå bra.
Sten
2010-07-05Gott, hade svårt att få "färsen" att hålla ihop. Provade med ett ägg i nästa gång, blev mycket bättre.