Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönbiffar med texmexsmak

Heta och mumsiga bönbiffar med mexikanska smaker. Dessa vegetariska biffar har angenäma smaker av spiskummin, röda bönor, chili och vitlök. Servera med en syrlig tomatsalsa, kokt ris och en fräsch grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola hastigt av de röda bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Finfördela bönorna i en matberedare tillsammans med skalad gul lök och de skalade vitlöksklyftorna.
  2. Tillsätt ägg och potatismjöl. Krydda med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipeppar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka i färsen till ca 8 biffar (för 4 port) och stek ca 3 min/sida.
  4. Servera biffarna med ris, tomatsalsa och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chilipeppar
  • 1 msk olja
  • 4 port ris
  • tomatsalsa
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1820 kJ / 435 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept