Bönbiffar med texmexsmak
Heta och mumsiga bönbiffar med mexikanska smaker. Dessa vegetariska biffar har angenäma smaker av spiskummin, röda bönor, chili och vitlök. Servera med en syrlig tomatsalsa, kokt ris och en fräsch grönsallad.
Ingredienser
4 portioner
1 burk röda bönor (à 400 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm chilipeppar
1 msk olja
4 port ris
tomatsalsa
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1820 KJ / 435 kCal
Fett6 g
Salt4 g
Kolhydrater72 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tips det går utmärkt att blanda kikärtor och röda bönor/kidney bönor.
Jeanette
2006-12-10Jättegott, till och med min köttätade pojkvän åt med god aptit. salsan tog lite tid att göra och jag och Adam gjorde egen potatismos i stället. Billigt och gott.
Jeanette
2005-05-30Mumsiga biffar som
Hanna
2003-07-15