Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkbiffar med tomatsalsa

Smakfulla och lättlagade biffar med goda ingredienser som salladslök, koriander, räkor och het chili. Servera de goda räkbiffarna med en tomatsalsa av chilipeppar, tomat, rödlök och citronsaft.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula formbrödet i matberedaren. Tillsätt salladslökarna, chilin, koriandern, ingefäran, ägg, räkor, salt, peppar och saft av citron.
  2. Mixa snabbt ihop till en färs. Forma till biffar och stek dem i olja i ca 2 minuter per sida.
  3. Salsa: Skala och hacka rödlök. Tärna tomaterna. Blanda lök och tomater.
  4. Smaksätt med olja, chilipeppar, socker, saft av citron och salt. Servera biffarna med salsan och kokt ris. Gärna också en blandad grönsallad

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 röd urkärnad chili
  • 1 msk färsk hackad koriander
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 ägg
  • 400 g skalade räkor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk saft av citron
  • 1 msk olja (till stekning)
Salsa
  • 1 liten rödlök
  • 4 tomater
  • 3 msk olja
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 msk saft av citron
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan