Vita bönbiffar med salsapasta
Vita bönbiffar med salsapasta är en härlig vegetarisk middag som går snabbt att tillaga. De matiga biffarna på vita bönor får en härlig smak av purjolök, och tillsammans med pastan och tomatsalsan har du en smakfull kombination.
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex penne
2 burkar vita bönor (à 400 g)
1 purjolök
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burk tomatsalsa (à 350 g)
För alla
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: ersätt med 2 msk extra potatismjöl och 2 msk olja (för 4 port). Använd äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Ge gärna biffarna lite extra het smak med 1-2 tsk Sambal oelek (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1986 KJ / 475 kCal
Fett4 g
Salt3.77 g
Kolhydrater79 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bra basrecept. Men det behövdes lite extra potatismjöl för att biffarna skulle hålla ihop.
Malin
2019-01-30En av mina favorit vardagsrätter. Jag brukar blanda i pressad vitlök, färsk chili och en råriven morot i bönsmeten. Det blir jättegott.
Susanne
2016-01-11En god och lättlagad vardagsrätt. Funkar även för icke-veggisar. Vi har Salsan för sej, så man kan ta hur mycket man vill ha.
Bibbi
2010-10-18