Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vita bönbiffar med salsapasta

Vita bönbiffar med salsapasta är en härlig vegetarisk middag som går snabbt att tillaga. De matiga biffarna på vita bönor får en härlig smak av purjolök, och tillsammans med pastan och tomatsalsan har du en smakfull kombination.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken.
  3. Mixa bönorna i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt ägget och potatismjöl samt salt och peppar. Blanda i purjon. Forma till släta biffar.
  4. Stek dem i olja ca 4 minuter per sida. Låt pastan rinna av och blanda den med tomatsalsan. Servera bönbiffarna med salsapastan, en stor skål blandad sallad och bröd.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: ersätt med 2 msk extra potatismjöl och 2 msk olja (för 4 port). Använd äggfri pasta.

Tips

Ge gärna biffarna lite extra het smak med 1-2 tsk Sambal oelek (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 2 burkar vita bönor (à 400 g)
  • 1 purjolök
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk tomatsalsa (à 350 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2714 kJ / 651 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept