Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingfilé i cidersås med kål- och bönfräs

Här är ett läckert recept på kycklingfilé i cidersås med kål- och bönfräs som har intressanta och spännande smaker. Kycklingen blir saftig och får en delikat smak av äpple, senap och rosmarin. En utmärkt middagsrätt som gillas av både vuxna och barn.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina haricots vertsen till kål- och bönfräset om de är frysta. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Ansa och strimla purjolöken.
  2. Koka ris, bulgur eller annat gryn enligt anvisning på förpackningen.
  3. Bryn kycklingfiléerna i hälften av matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg på en tallrik. Stek purjolök, äpple och rosmarin ca 2 minuter i resten av matfettet i pannan.
  4. Lägg i kycklingfiléerna. Tillsätt cider, crème fraiche och senap. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar. Gör fräset under tiden.
  5. Kål- och bönfräs: Strimla spetskålen. Skär baconet i tärningar. Stek kål, bacon och haricots verts i matfett ca 2 minuter i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med kål- och bönfräs samt ris, bulgur eller annat gryn.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt gryn, t ex quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

Red såsen om du föredrar den tjockare. Det är också gott att låta ena äpplet fräsa med spetskål och haricots verts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen
  • 1/2 purjolök (delad på längden)
  • 4 port ris, bulgur eller annat gryn
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 dl äppelcider
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
Kål- och bönfräs
  • 1/2 spetskål
  • 1/2 paket bacon (à 140 g)
  • 250 g haricots verts
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3081 kJ / 737 kCal