Kycklingfilé i cidersås med kål- och bönfräs
Här är ett läckert recept på kycklingfilé i cidersås med kål- och bönfräs som har intressanta och spännande smaker. Kycklingen blir saftig och får en delikat smak av äpple, senap och rosmarin. En utmärkt middagsrätt som gillas av både vuxna och barn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011
Ingredienser
4 portioner
2 äpplen
1/2 purjolök (delad på längden)
4 port ris, bulgur eller annat gryn
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk torkad rosmarin
2 dl äppelcider
1 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
Kål- och bönfräs
1/2 spetskål
1/2 paket bacon (à 140 g)
250 g haricots verts (bönor)
salt och peppar
1 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt gryn, t ex quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Red såsen om du föredrar den tjockare. Det är också gott att låta ena äpplet fräsa med spetskål och haricots verts.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3081 KJ / 737 kCal
Fett30 g
Kolhydrater65.9 g
Protein46.5 g
Kommentarer