Kycklingfilé i cidersås med kål- och bönfräs
Här är ett läckert recept på kycklingfilé i cidersås med kål- och bönfräs som har intressanta och spännande smaker. Kycklingen blir saftig och får en delikat smak av äpple, senap och rosmarin. En utmärkt middagsrätt som gillas av både vuxna och barn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011
Ingredienser
4 portioner
2 äpplen
1/2 purjolök (delad på längden)
4 port ris, bulgur eller annat gryn
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk torkad rosmarin
2 dl äppelcider
1 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
Kål- och bönfräs
1/2 spetskål
1/2 paket bacon (à 140 g)
250 g haricots verts (bönor)
salt
peppar
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3081 KJ / 737 kCal
Fett30 g
Kolhydrater65.9 g
Protein46.5 g
Kommentarer