Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar med glaserade svartrötter

Färsbiffar med glaserade svartrötter är en lyxig middagsrätt med champinjoner och mesost. De krämiga biffarna görs på köttfärs och gräddmjölk och serveras till smakfulla, glaserade svartrötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skala svartrötterna och skär dem i 6-8 cm långa bitar. Lägg dem i lite citronvatten. Häll av vattnet och koka dem sedan i nytt lätt saltat vatten ca 8 min. Ta upp och låt dem rinna av.
  2. Skala löken och hacka den fint. Hacka svampen. Fräs hacket i lite matfett i en stekpanna 2-3 min. Låt svalna.
  3. Blanda svamp- och lökfräset, köttfärsen och äggen. Häll i gräddmjölk och rör färsen sidig. Smaksätt med grönpeppar och salt. Forma till biffar. Stek dem 3-5 min på varje sida.
  4. Fräs svartrötterna i lite smör. Späd med buljongen och smula över mesosten. Låt den smälta ner och glasera rötterna. Koka ett par minuter.
  5. Servera biffarna med svartrötterna, sallad och den något hopkokta buljongen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g svartrötter
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner (eller annan svamp)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl gräddmjölk
  • 1 tsk krossad grönpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 30 g mesost
  • 1/2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 420 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden