Bön- och salsicciabiffar med matvetesallad

2
1 Klimatsmart
Bön- och salsicciabiffar med matvetesallad

Att göra sina biffar själv från grunden är genialiskt! Här består dem av enbart tre ingredienser, bönor, salsicciafärs och olja. Enket, men otroligt gott! Servera med en matigsallad och en härligt syrlig limedressing.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021

Bön- och salsicciabiffar med matvetesallad

Ingredienser

4 portioner

Biffar

1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
300 g råkorv (gärna salsiccia)
2 tsk olja

Matvetesallad

4 port matvete
1 rödlök
2 avokador
250 g tomatmix
65 g babyspenat
salt
peppar

Limedressing

1 vitlöksklyfta
1 lime
1/2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja

Till servering

2 dl matyoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.  
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Christina

2021-12-08

Gott, men biffarna höll inte ihop över huvud taget.

Näringsvärde per portion

Energi 2954 KJ / 708 kCal
Fett 42 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 50 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept