Bön- och majsburgare med avokadokräm

Betyg 4.5 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Bön- och majsburgare med avokadokräm

Burgarna får smak av bland annat lök, solroskärnor och majskorn. Tillsammans med bönorna formas smeten till burgare som steks i olja. Lägg allt på tallriken och toppa med en klick avokadokräm, mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Bön- och majsburgare med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja

Burgare

1/2 rödlök
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
2 ägg
1/2 dl solroskärnor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl ströbröd
150 g majskorn
2 msk olja

Avokadokräm

2 avokador
1 krm cayennepeppar
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 lime

Sallad

1/2 rödlök
2 tomater
1 kruka krispsallad

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Vad kan man bäst byta ut äggen mot?

    Anna

    Hej Anna! Prova att byta ut äggen mot 2 msk majsstärkelse, det borde fungera lika bra! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Supergoda burgare! Jag gjorde dem i ugnen och de blev riktigt krispiga. Serverade i pitabröd med riven vitkål, riven morot, sallad, rödkål och tomat. Jag hade Rydbergs vita kebabsås till, men känns som om vilken kall sås som helst passar till. Jag tog ett stort ägg istället för två mindre och konsistensen blev jättebra. Dessa kommer göras igen - kanske med couscous eller matvete till.

    Caroline

  • Kan man frysa in biffarna?

    Sandra

  • Mycket godare än förväntat. Majsen gav rätten en skjuts och dessutom glutenfritt

    Fanny

  • Jättegoda stekt på kokos olja. Lite svårt att hålla ihop.

    Sandra

  • Var själv skeptisk innan men blev mycket positiv överraskad! Lättlagat och väldig gott.

    Angelica

  • Mycket godare att byta ut ägget mot havregryn!

    Tuva

  • Supergott! kommer göra fler gånger men tycker konsistensen blev lite väl geggig och provar med ett ägg nästa gång istället för två. //Therés

    Therés

  • Supergott! kommer göra fler gånger men tycker konsistensen blev lite väl geggig och provar med ett ägg nästa gång istället för två. //Therés

    Therés

  • Detta var en riktig höjdare. Vanligtvis kräsen 11-åring tyckte också att det var jättegott. Vi lade sås, lök, tomat och isbergssallad PÅ burgaren. Kompletterade även med hackad gurka, paprika och vitlöksstekta sparris till. Fin söndagsmiddag som vi definitivt kommer att äta fler gånger. Mums!

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2879 KJ / 687 kCal
Fett33 g
Salt1.3 g
Kolhydrater70 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Enchiladas med rostad majsyoghurt
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig korv med tomat- och bönsalsa
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bönchili med bräckt falukorv
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kidneybönbiffar med jalapeño och majsyoghurt
    Betyg 3.4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad