Bolognese med bacon och rotfrukter

Betyg 4.1 av 5.37 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Bolognese med bacon och rotfrukter

Ge din pasta bolognese en smakfull uppdatering med rotfrukter och bacon för en ny dimension till denna klassiska rätt. Ett smart och prisvärt sätt att dryga ut din köttfärssås utan bekostnad av den goda, mustiga smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Bolognese med bacon och rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rotselleri)
3 tomater
140 g skivat bacon
3 msk olja
500 g bland- eller nötfärs
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
400 g spaghetti
1 - 2 dl pastavatten
1 dl riven parmesan

Gör så här

00:05:00
00:05:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Helt okej . Precis som flera har skrivit så är det här mat för 6 personer. Jag halverade även vattnet i samt tillsatte 2 tsk sambal badjak. Det blev riktigt gott.

    Fatima

  • Köttfärssåsen räcker gott för 6 personer så laga pasta för samma mängd med. Välj den största grytan du har om allt ska få plats!

    Magnus

  • Jättegod pastarätt som blivit en ny favorit! I vanliga fall gillar jag stark och smakrik mat. Denna rätt är ganska mild, men jättegod! Jag dubblar dock timjan och tomatpuren. Skulle säga att receptet snarare ger 6 normalstora portiner.

    Veronica

  • Tillsätt köttbuljong och paprikapulver för bättre smakupplevelse.

    Karl

  • Känns som att jag och Fredrik har samma uppfattning om en bra bolognese. Den ska ha tid, kärlek och vin.

    Simon

  • Grundreceptet mycket smaklöst men räddades upp med oxfond.

    Martin

  • En bolognese behöver sin tid. 20 min räcker ej! Gjorde trippel sats med grovriven rotselleri o kålrot samt finriven morot. Kokade 3h Står ”smaka av med salt o peppar”. Gör som ni brukar.. i med fond, vin o vinäger. (Körde kikkoman o balsamvinäger samt sardellpasta..) stekfläsk ist för bacon som stektes bredvid rotfrukter sen gick jag i med färs. Grädde? Not!! Skakade mjölk med mjöl o hällde i på slutet. Spaghetti al dente sen kokar man ihop med lite spad o Bolognese! Supergod!

    Fredrik

  • Alla i familjen gillade denna Bolongnese !! Satte palsternacka och lite rotselleri . Mindre bacon 125 gr., kryddade med vitpeppar och svartpeppar, saltade på vid avsmakningen! Vi fick en till favorit middag !!

    Eva-maria

  • Jag som gillar många smaker i mat och undviker kött gillade massor. Många smaker. Maken, som har sambal olek och lingonsylt på allt varnades för milda smaker, enligt tidigare kommentarer, klickade på en liten klick sambal. Och sa "Vilken god mat". Tror jag gör om den. Gott och billigt.

    Mona

  • En mild köttfärssås. Enligt min smak ganska mesig. Jag tycker också att det var alldeles för mycket grädde i såsen.

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi5122 KJ / 1224 kCal
Fett78 g
Salt2 g
Kolhydrater86 g
Protein47 g

Testa liknande recept

  • Ugnspannkaka med rivna rotfrukter
    Betyg 3.6 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad rotfruktssoppa
    Betyg 4.1 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cacio e pepe med majs
    Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pasta amatriciana
    Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad