Bohuslänsk fiskpudding

Ett härligt recept på fiskpudding från Bohuslän. Du gör puddingen i ugn av ris, mjölk, vit fiskfilé som sej eller hoki, ägg och muskot. Servera fiskpuddingen med kokt potatis och utsökt smält smör!

Gör så här
00:05:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1437 KJ / 343 kCal
Fett9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater29 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stJättebra recept för att använda gröten, lutfisken och en del av lutfisksåsen som blev över efter julätandet. Jag brukar inte ha Aromat i men ska kanske testa nästa gång. Så brukar jag klicka ut smör innan jag kör in i ugnen. Ibland blandar jag i frysta ärtor i puddingen. Så för mig är det svinnsmart mat. Och gott.
Mona
Ja, tidsangivelsen är under ALL kritik!
Sandra
I min bohuslänska familj så lägger vi ströbröd och skivat smör på toppen, sen in i ugnen. Ingen allkrydda eller muskot utan bara vitpeppar och salt. Till servering finrivna morötter, rårörda lingon och skirat smör. Ljuvligt.
Camilla
En riktig höjdare för alla stressade småbarnsföräldrar är att skita i förarbetet med att koka egen gröt. Köp en färdig tub och blanda ner så är det riggat och i ugnen på Max 10min. Heja goda och nyttiga snabbmatalternativ! 👌🏽
Hanna
Jättegott! Hade inget rundkornigt ris så ersatte med avorio, gick utmärkt. Samt tog örtsalt istället för aromat. Och skippade potatisen till, tyckte det var en märklig kombo utan körde vitkålssallad vid sidan om istället.
Carola
Så himla gott och ett fint barndomsminne. Jag kokade riset till vanlig risgrynsgröt och vände sedan ner den kokta fisken och övriga ingredienser. Blev kanon även om det kändes lite udda!
Emma
Receptet är lite luddigt. "Koka riset i mjölken enligt anvisningarna på förpackningen." Men när man kollar på risförpackningen så skall det först koka i vatten innan man häller på mjölken. Är tanken att man ska koka risgrynsgröt? Kan ni förtydliga? Tidsangivelsen "Över 60 min" kan ni gott ändra till "över 120 min". I alla fall om man ska koka gröt innan man gör puddingen.
Mats
Smorda avlånga smorda socker kakas former. Ska dä stå.hehehe
Gerd
Koker risgröten med smör i, så gött. Sen har jag den färdige smeten i smorda sockerkaks former.. Blir så fint när den skivas upp..
Gerd
Ett tips är att använda en färdigkokt risgrynsgröt istället för att koka själv. Det går snabbt och blir gott! :)
Elenor