Bohuslänsk fiskpudding

Betyg 4.1 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Bohuslänsk fiskpudding

Ett härligt recept på fiskpudding från Bohuslän. Du gör puddingen i ugn av ris, mjölk, vit fiskfilé som sej eller hoki, ägg och muskot. Servera fiskpuddingen med kokt potatis och utsökt smält smör!

Fiskpuddingen i ugnsformen, ser lite krämig ut. Bredvid en kanna med smält smör och en skål med gröna ärtor.

Ingredienser

6 portioner
2 dl rundkornigt ris
7 - 8 dl mjölk
800 g vit fiskfilé (t ex sej eller hoki)
3 - 4 ägg
1/2 muskotnöt
1 tsk Aromat
salt
peppar

Gör så här

00:05:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Jättebra recept för att använda gröten, lutfisken och en del av lutfisksåsen som blev över efter julätandet. Jag brukar inte ha Aromat i men ska kanske testa nästa gång. Så brukar jag klicka ut smör innan jag kör in i ugnen. Ibland blandar jag i frysta ärtor i puddingen. Så för mig är det svinnsmart mat. Och gott.

    Mona

  • Ja, tidsangivelsen är under ALL kritik!

    Sandra

  • I min bohuslänska familj så lägger vi ströbröd och skivat smör på toppen, sen in i ugnen. Ingen allkrydda eller muskot utan bara vitpeppar och salt. Till servering finrivna morötter, rårörda lingon och skirat smör. Ljuvligt.

    Camilla

  • En riktig höjdare för alla stressade småbarnsföräldrar är att skita i förarbetet med att koka egen gröt. Köp en färdig tub och blanda ner så är det riggat och i ugnen på Max 10min. Heja goda och nyttiga snabbmatalternativ! 👌🏽

    Hanna

  • Jättegott! Hade inget rundkornigt ris så ersatte med avorio, gick utmärkt. Samt tog örtsalt istället för aromat. Och skippade potatisen till, tyckte det var en märklig kombo utan körde vitkålssallad vid sidan om istället.

    Carola

  • Så himla gott och ett fint barndomsminne. Jag kokade riset till vanlig risgrynsgröt och vände sedan ner den kokta fisken och övriga ingredienser. Blev kanon även om det kändes lite udda!

    Emma

  • Receptet är lite luddigt. "Koka riset i mjölken enligt anvisningarna på förpackningen." Men när man kollar på risförpackningen så skall det först koka i vatten innan man häller på mjölken. Är tanken att man ska koka risgrynsgröt? Kan ni förtydliga? Tidsangivelsen "Över 60 min" kan ni gott ändra till "över 120 min". I alla fall om man ska koka gröt innan man gör puddingen.

    Mats

  • Smorda avlånga smorda socker kakas former. Ska dä stå.hehehe

    Gerd

  • Koker risgröten med smör i, så gött. Sen har jag den färdige smeten i smorda sockerkaks former.. Blir så fint när den skivas upp..

    Gerd

  • Ett tips är att använda en färdigkokt risgrynsgröt istället för att koka själv. Det går snabbt och blir gott! :)

    Elenor

Näringsvärde per portion

Energi1437 KJ / 343 kCal
Fett9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater29 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Nigiri-sushi
    Betyg 4.4 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Tomat- och ansjovisfisk
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hokifilé med majs och salladslök
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med parmesanost
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig fisksoppa med potatis
    Betyg 3.9 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med fänkål och purjo
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad